woensdag, 08 juni 2016 17:34

Basisschool De Peperklip slaat spijker op z’n kop

Schiedam -  Het team en de leerlingen van Basisschool de Peperklip baalden al een tijdje van de lelijke saaie en vooral grauwe lange schoolmuur. De muur leek extra lelijk omdat de buurt rond de school, in afwachting van sloop, onbewoond en zielloos er bij lag.

Via via hoorden de leerkrachten dat Stichting Pimp je Wijk buurten en scholen helpt met het opfleuren van lelijke muren en gebouwen. Er werd een opfleuraanvraag ingediend en Pimp je Wijk vond de plek uitdagend genoeg om aan te pakken. Zo ontstond er snel een project met als titel”De taalkunstmuur”. Leerlingen en buurtbewoners bedachten gezegdes en spreekwoorden die zich goed lenen voor kunstige uitwerking op de lange schoolmuur.

Als eerste stap werd er gestart met het maken van een grote boom in de schoolhal waarin de kinderen veelzeggende spreekwoorden en gezegdes konden hangen. Als snel stroomden geschreven en getekende spreekwoorden en gezegdes binnen. Zo ontstond ook een eerste beeld van de spreekwoorden die op de muur uitgewerkt konden worden in schilderingen.

Het liep meteen storm want al bij de eerste voorbereidingen voor het omtoveren van de schoolmuur meldden buurtbewoners zich spontaan aan om een bijdrage te leveren.

Er werden vele schetsen gemaakt van spreekwoorden, variërend van “De appel valt niet ver van de boom” tot “De spijker op zijn kop slaan”. Vervolgens werden de uitgebeelde spreekwoorden in hout uitgezaagd en beschilderd en ontstonden er de mooiste beelden zoals “De geldboom in de tuin” (Wie wil dat niet) en “Vreemde vogels”.

Het resultaat is schitterend en iedereen is trots. Daarom is er op vrijdag 17 juni, vanaf 14.30 tot 15.30 een officiële presentatie bij basisschool de Peperklip.

Kom ook even kijken en zie met eigen ogen wat bewoners met hun buurt kunnen doen.

Basisschool De Peperklip slaat spijker op z’n kop

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws