zaterdag, 18 oktober 2014 18:55

Bedgeheimen van Apollo Toneel

De nieuwste Haye van der Heyden (2010) . Uiteraard weer in de beproefde en bewierookte cabareteske stijl, met hilarische terzijdes en ironische relativering. Francien verveelt zich met Jaap en Otto verveelt zich met Plien. En het leven is maar zo kort. Er moet genoten worden! Van elkaar, van romantiek! Zo leren Otto en Francien elkaar via het internet kennen en dat klikt meteen. Maar hun echtgenoten bedriegen? Dat willen ze niet, nee, dat doen ze niet, dat doe je niet. Dus het zou eigenlijk heel erg goed uitkomen als Jaap en Plien elkaar ook leuk vinden. Dat zou heel erg goed uitkomen! Is dat niet te regelen dan? Tuurlijk. We doen om te beginnen een gezellig dineetje. Maar we zeggen niet waarvoor dat is.... Ondertussen zoekt Tim, de zoon van Francien en Jaap, naar zijn eerste liefde, terwijl Sophie, dochter van Otto en Plien, die juist probeert te ontlopen. En die twee komen elkaar natuurlijk tegen...

Apollo Toneel is een enthousiast Schiedams amateurtoneelgezelschap. Elk jaar spelen we één tot drie producties, groot en klein, in het theater, op locatie of tijdens evenementen. Apollo Toneel werkt altijd met een professionele regisseur aan de producties. Daarnaast organiseren we met enige regelmaat workshops of trainingen.

Apollo Toneel is opgericht in 1968 en is sinds 1980 een stichting. Onze thuisbasis is Schiedam maar we hebben spelers uit de hele regio.

Naast de eigen voorstellingen hebben spelers van Apollo Toneel meegewerkt aan de voorstellingen van Schat-producties (zoals 'Kethel van de Kaart' in 2007) en aan voorstellingen van Els inc. ('Kasimir en Karoline' en in 2008 'Bezoek van een dame').
Op dit moment heeft Apollo Toneel 15 spelende leden en zijn we weer op zoek naar nieuwe spelers.

Doelstellingen Apollo

Hoofdoelstelling uit de statuten: Het bevorderen van de amateur-toneelkunst in de ruimste zin des woords. Wij doen dit onder andere door:
• Het organiseren van voorstellingen voor de inwoners van Schiedam.
• Werven van nieuwe leden en donateurs voor Apollo
• Workshops geven aan haar spelers.

Doelstellingen "Bedgeheimen"

• Apollo Toneel wil minimaal ieder jaar één grote productie op de planken brengen. Dit jaar is dat de voorstelling 'Bedgeheimen'.
• De laatste producties hadden 13 tot wel 20 spelers met soms daarbij nog een 25 man tellend koor. Dit jaar hebben we bewust voor een toneelstuk gekozen met een kleiner aantal spelers (zes). Dit voldoet aan de doelstelling om onze spelers een gevarieerd programma te bieden van grote en kleinere producties.
• We wilden dit jaar wederom een komedie maar dan één met veel diepgang. We denken dat we met Bedgeheimen zo'n stuk gevonden hebben. Dit stuk zal zowel bezoekers als spelers niet alleen een leuke avond bezorgen maar laat de toeschouwer ook nadenken over relaties in deze moderne tijd.

Samenwerking

Dit jaar werken we samen met Phons Ockerse van Centrummanagement. Centrummanagement geeft ons een speellocatie en wij geven invulling aan het streven van Centrummanagement om de stad leefbaar te houden.
Omdat de speellocatie geen horeca voorzieningen heeft en beperkt sanitair zullen we samenwerking zoeken met nabij gelegen horeca om daar het publiek te ontvangen.

Opzet van Bedgeheimen

De voorstelling heeft veel interactie met het publiek. Het publiek zit dan ook gelijkvloers met het toneel. De spelers zijn in principe altijd op en kunnen elkaar gek genoeg altijd horen en zien ook al zijn ze op andere plekken.

Speeldata

Bedgeheimen zal gespeeld worden op 21, 22 (avond) en 23 (matinee) november.

Speellocatie

De speellocatie is dit jaar de Hoogstraat 85 (oude Schoenenreus, lokaal ook bekend als het 'Gele Pand'). We mogen gratis van de ruimte gebruik maken. Omdat het pand geen theatervoorzieningen heeft, zullen kosten gemaakt moeten worden voor stoelenhuur, techniekhuur en raamsverduistering. Door het spelen in een pand op de Hoogstraat participeert Apollo in het leefbaar houden van de stad.

Programma

De voorstelling zal ongeveer een uur en drie kwartier in beslag nemen, dit is inclusief een pauze.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws