woensdag, 04 oktober 2017 13:43

Beelden PopUpTv vertoond in Estland

Schiedam - Beelden van de bouw van Sportpark Willem-Alexander worden vandaag vertoond in Estland. De gemeente Schiedam is daar om het project Schiedam in Beweging te tonen op de URBACT-bijeenkomst in Tallinn.

Lydia Buist, Project Directeur Schiedam in beweging, vertoont er een presentatie waar PopUpTv een video voor heeft gemaakt in opdracht van de gemeente Schiedam. Het blijft niet bij presenteren alleen: Schiedam is er ook om een prijs op te halen: The Good practice city Award.

URBACT is een Europees kennisuitwisselingsprogramma dat door de Europese Commissie wordt gefinancierd. Het programma heeft een looptijd van 2014 tot 2020 en is gericht op het promoten van duurzame geïntegreerde stedelijke ontwikkeling en draagt bij aan de Europa 2020 strategie. Steden spelen namelijk een sleutelrol binnen de complexe veranderingen van de samenleving. Een van de belangrijkste selectiecriteria voor het URBACT Good Practice City Label is dat ze overgedragen en elders toegepast kunnen worden.

Schiedam
Schiedam in Beweging heeft het label gekregen, omdat er volgens de jury sprake is van innovatief ruimtegebruik en duurzame stedelijke ontwikkeling. In het juryrapport werd de veelzijdigheid van het project geprezen. Naast slim ruimtegebruik en duurzame stedelijke ontwikkeling, nemen kinderopvang, sport en beweging en de mogelijkheid om energiezuinige woningen in diverse prijsklassen aan de stad toe te voegen een centrale rol in het project in.

Beelden PopUpTv vertoond in Estland

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws