donderdag, 16 februari 2017 15:48

Bejaarde in Maassluis slachtoffer van babbeltruc

Maassluis - De politie kreeg woensdagavond 8 februari de melding van een babbeltruc in Maassluis. Op de Van Speykstraat zou een 76-jarige bewoner bezoek hebben gehad van een onbekende vrouw. Zij kwam binnen met een smoes en na haar vertrek, bleek de portefeuille van het slachtoffer gestolen te zijn.

De oplichtster sloeg rond 20.00 uur toe. Ze belde bij de woning aan en stapte bij het open doen meteen naar binnen. De vrouw deed zich voor als medewerkster van de Thuiszorg. En ondanks dat de moeilijk lopende man geen Thuiszorg heeft, liet hij zich overrompelen. Hij nam plaats op zijn bank en op dat moment ging weer de deurbel. De vrouw deed open en kwam na een kort gesprek weer terug. Ze vertelde dat het collectanten waren geweest. Vervolgens nam ze de man mee naar de badkamer om hem te gaan douchen. Terwijl ze bezig was met het uitkleden van de man, sprak ze via een portofoon met een onbekende man. Ze riep dat ze weg moest voor een spoedklus en rende de woning uit.

De bewoner vertrouwde de boel niet en ontdekte tijdens een zoektocht dat zijn portemonnee was gestolen uit zijn jas. Ook stond er in de woonkamer een kast open waarin spullen waren verplaatst.

De politie is een onderzoek gestart en spreekt graag met getuigen. Wie heeft woensdagavond 8 februari iets gezien op de Van Speykstraat? De vrouw had donker lang haar en was ongeveer 165 cm lang. Ze droeg geen bril en rond de 25 jaar oud. Van de man is helaas geen signalement bekend. Het vermoeden bestaat dat er meer mensen bij betrokken waren en dus zijn de verdachten wellicht in een auto gestapt. Heeft u onbekende personen in de wijk gezien? Slaat u aan op het signalement? Laat het ons weten via 0900-8844.

Bejaarde in Maassluis slachtoffer van babbeltruc

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws