zondag, 27 maart 2016 13:36

Bejaarde vrouw in Schiedam aangehouden met gestolen IPhone

Gisteren werd er een IPhone gestolen uit een grote meubelzaak in Delft. De Politie Schiedam meldt dat de eigenaar van deze telefoon inlogde op "Zoek mijn IPhone" en zag dat de telefoon zich in Schiedam bevond.
Hierop hebben de agenten de Ipad met vindapps erbij gepakt en hebben zij ook ingelogd om het toestel te gaan volgen.

"Na verloop van tijd begon de telefoon zich te verplaatsen en hebben we er een motorrijder achteraan gestuurd." aldus de politie op Facebook. De motorrijder werd constant de locatie doorgegeven waardoor hij achter een scooter kwam te rijden met daarop twee jonge gasten. Waar het signaal de straat uit ging en vervolgens af sloeg ging de scooterrijder ook die kant op. Dat was raak dacht de motorrijder, die jongens op die scooter hebben de IPhone bij zich!

Bij de volgende kruising ging de scooter linksaf maar ging het signaal rechtsaf. De motorrijder twijfelde en het signaal ging duidelijk nog steeds de andere kant op dan dat de scooter ging. De motorrijder had het kenteken van de scooter doorgegeven en is vervolgens toch achter het signaal aan gegaan. Daar reed een auto met drie personen erin welke al op leeftijd waren. Na de auto even te hebben gevolgd werd het stopteken gegeven.

De inzittenden wisten van niets en de motorrijder geloofde niet dat dit de verdachten waren van de diefstal. Toch stond het signaal van de IPhone al wel een aantal minuten stil op de controleplaats.
"We hebben het alarm van de IPhone op afstand af laten gaan en verrassend genoeg klonk het geluid van het alarm uit de jas van de 73 jarige vrouw." Ze is hierop samen met twee mannen van 61 en 66 jaar oud aangehouden.

Omdat de diefstal in het gebied van Politie Delft is gepleegd zijn de verdachten daarheen gebracht en ingesloten voor het onderzoek.

Bejaarde vrouw in Schiedam aangehouden met gestolen IPhone

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws