vrijdag, 11 september 2015 10:45

Bekende Nederlanders tijdens Southbeach

Yes R, Fred Grim (bondscoach Jong Oranje), Charly Luske en oud profvoetballers Glenn Helder en Olaf Lindenbergh zijn zaterdag 19 september aanwezig tijdens de afsluitende dag van Southbeach aan de Maasboulevard in Schiedam. Southbeach vindt plaats van dinsdag 15 september t/m zaterdag 19 september.

De hele week kunnen alle Schiedammers, van jong tot oud, verschillende sporten uitproberen en beoefenen. De gemeente is initiator van het evenement en werkt hierbij nauw samen met de Beach Soccer Bond en vele Schiedamse maatschappelijke partners.

Ook wethouder Sport, Nathalie Gouweleeuw doet mee aan Yoga on the Beach op woensdag 16 september van 10.30 tot 11.45. Gouweleeuw: "Wij willen dat bewegen en sporten onderdeel zijn van het dagelijkse leven van Schiedammers. Dat ze de lol van bewegen en sporten delen met anderen, dat ze zich fit en gezond voelen en hun energie kwijt kunnen. Spelenderwijs doen ze allerlei vaardigheden op, ontdekken en ontwikkelen ze hun talenten.'

Het sportieve programma

Op de Maasboulevard wordt een zandveld van 30 bij 40 meter aangelegd waarop allerlei sportieve activiteiten worden aangeboden, zoals beachvolleybal, beachsoccer en yoga on the beach. Naast het actieve programma zijn er ook loungeplekken aanwezig om te relaxen. Ook aan de kinderen is gedacht. Er is van alles te doen zoals springen op een luchtkussens, een zandberg bedwingen of ze kunnen zich laten schminken. Dagelijks is er in een van de tenten kinderopvang onder leiding van Komkids aanwezig.

De afsluiting

Het sterrenteam met bekende Nederlanders neemt het op tegen een lokaal team uit de wijk Zuid en spelers van de Schiedamse voetbalvereniging HBSS. De wedstrijd start zaterdag 19 september om 13.00 uur en wordt van commentaar voorzien door SBS 6 presentator Hans Schoonen. Na de wedstrijd treedt Yes R op. De wedstrijd is gratis toegankelijk.

Bekende Nederlanders tijdens Southbeach

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws