zaterdag, 07 mei 2016 23:06

Belcanto Society Operakoor gaat voor de 12e keer naar Italië

Schiedam  - Het projectkoor is in 2000 opgericht voor het geven van een aantal belcantoconcerten in Italië. Dat was zo’n succes dat sindsdien vele uitnodigingen volgden.

Initiatiefnemer voor deze belcantoprojecten is Gianfranco Gallo Selva, die al meer dan 30 jaar in Nederland woont, maar nog steeds nauw contact onderhoudt met vrienden uit zijn geboortestreek Piemonte. Voor elk project wordt het koor opnieuw samengesteld uit enthousiaste koorzangers uit de regio Rotterdam. In een korte repetitieperiode studeren zij een schitterend gevarieerd belcantoprogramma in. Ook dit jaar reist het koor van 19 t/m 23 mei a.s. naar Italië voor een aantal concerten in Biella en omgeving (Noord-Italië) en een optreden tijdens de mis in de grote basiliek van het kloostercomplex Santuaria di Oropa. Voorafgaand aan de reis geeft het koor voor de thuisblijvers en andere koor- en operaliefhebbers een belcantoconcert.

Het Belcantoconcert is op zaterdag 14 mei a.s. om 20.00 uur in de Grote of St. Janskerk in Schiedam. Het koor staat ook dit jaar o.l.v. Jurate Haasdijk en als solisten gaan de sopraan Mirjam Lo Tam Loi en bariton Hans Ritman mee. De pianobegeleiding is dit jaar in de bekwame handen van Sunghee Jo.

Toegang € 12,50 (incl. consumptie). Kaarten//reserveringen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of voor aanvang aan de kerk.

Belcanto Society Operakoor gaat voor de 12e keer naar Italië

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws