dinsdag, 03 november 2015 07:49

Ben niet Bang in Rotterdamse Schouwburg

Op zondag 22 november 2015 speelt het gezelschap Maas theater en dans de 6+ voorstelling Ben niet bang (regie Moniek Merkx) in de Rotterdamse Schouwburg. De voorstelling, een absurd ruziesprookje, toert van 2 oktober tot en met 10 januari door Nederland. Naast Niek van der Horst, Manon Nieuweboer, Marieke Dermul en Ayrton Fraenk spelen er om beurten twaalf kinderen mee voor de rol van ‘het kind’. In de Rotterdamse Schouwburg is dit Carlijn Varekamp (10 jr).

Ben niet bang

Je kan voor alles bang zijn: voor een boze wolf of een spook onder je bed. Maar honderd keer vervelender is het als volwassenen de hele tijd over je hoofd heen zitten te bekvechten. Iedereen maakt wel eens ruzie, maar sommige mensen kunnen het echt heel bijzonder goed. Virginia en Wolf maken een hele nacht lang ruzie, zelfs als de buren op bezoek komen. Ze doen het zo goed dat je er gewoon keihard om moet lachen. En gelukkig, het kind grijpt tenslotte in. Dat is altijd beter.

Na het zien van deze voorstelling ben je nooit meer bang, of althans, niet voor ruzie. De twee acteurs Niek van der Horst en Manon Nieuweboer praten je de oren van je hoofd. De buren Marieke Dermul en Ayrton Fraenk maken zonder een woord te zeggen ook heel virtuoos ruzie. Niet voor bange ouders.

Ben niet bang is een woordenstroom als een waterval door twee topacteurs gecombineerd met acrobatische bewegingen van twee zwijgende, fysieke spelers. Moniek Merkx schrijft een nieuwe tekst geïnspireerd op Who’s Afraid of Virginia Woolf? en mixt theater met dans en veel snoep.

Kinderen onder de 6 jaar zijn echt te jong.

Regisseur Moniek Merkx over Ben niet bang

“Ruzie maken is een gevaarlijk onderwerp, dat mag niet met kinderen erbij. Maar het gebeurt natuurlijk erg veel. Hoe kan je van dit gegeven een stuk maken voor kinderen, waarin ze patronen gaan herkennen en moeten lachen om die idiote volwassenen? Dat vind ik een spannende opdracht.”

Ben niet bang

Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25, Rotterdam

Reserveren: www.rotterdamseschouwburg.nl / 010 41 18 110

Aanvang: zo 22 november 2015 15:00 uur

Toegang: vanaf €9,00

Ben niet Bang in Rotterdamse Schouwburg

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws