woensdag, 17 mei 2017 10:09

Benefietloop voor gestolen collectebus

nieuwe stadsblad Schiedam - Aanleiding is de laffe diefstal van een collectebus uit de viswinkel in Hof van Spaland. Drie weken geleden inmiddels. Een gelegenheidsdief griste de goedgevulde bus brutaal van de toonbank van Casper en Nadine Kerseboom terwijl zij kibbeling aan het bakken waren.

Schiedam - Pas twee dagen later ontdekte de visboer de verdwijning. Boos en verdrietig zet hij de opgenomen video op Facebook. Die beelden van de diefstal gaan viraal op internet en worden 800.000 keer bekeken. Eén van de kijkers is John Hijnen uit Rotterdam die als hardlooptrainer in Crooswijk Running Clinics geeft. Hij mailde de visboer met het idee om deze laffe daad goed te maken met een benefietloop. Een goede doelenloop waar de opbrengst en donaties naar de getroffen Stichting Kinderarmoede gaat. Samen met de winkeliers in het Hof van Spaland organiseren zij dit sportevenement op zaterdagmorgen 10 juni.

Elke sportieve Schiedammer kan die dag om 11.00 uur een stukje hardlopen. Drie afstanden naar het Beatrixpark: de kidsloop van 1.5 kilometer en voor de gemiddelde sportieveling de 5 km. Voor geoefende lopers is er een 10 kilometer-run. Start is bij de winkel van Visgilde Schiedam in het winkelcentrum.

De reacties op Facebook zijn niet allemaal positief op het 'te kijk zetten' van de dief op Internet. Wel kon de naam van de dader, een draaideurcrimineel, op deze manier aan de politie worden doorgegeven. Maar sommige 'reaguurders' denken dat de visboer de media-aandacht gebruikt als gratis reclame.
''Niets van waar'', reageert de hardlooptrainer uit Rotterdam. ''Je moet dit soort negatieve en sarcastische oordelen bestrijden."
Daarom zijn spontane aanbod van een loopevenement voor de getroffen stichting. Die de opbrengst speciaal bestemt om armoede te bestrijden onder Schiedamse kinderen en jongeren.
Benefietloop voor gestolen collectebus

Advertentie