vrijdag, 22 januari 2016 18:21

Beplanting Bibliotheek in de Korenbeurs in de prijzen

De beplanting van de Bibliotheek in de Korenbeurs heeft de titel ‘beste interieurbeplanting van het jaar’ in de wacht gesleept. Zuidkoop Natural Projects uit De Lier, die deze binnentuin realiseerde, nam donderdag 21 januari de prijs in ontvangst tijdens de uitreiking van de eerste landelijke competitie ‘Interieurbeplanting van het Jaar’, een initiatief van de branchevereniging VHG. Zowel Zuidkoop als de Bibliotheek Schiedam zijn vereerd met deze prijs.

De Bibliotheek in de Korenbeurs, naar het ontwerp van architect hanrath, is sinds juni 2015 geopend. Dit is Nederlands eerste bibliotheek met groen in de binnenruimte, iedereen kan van het monumentale pand en de binnenruimte genieten. De inrichting is groen en duurzaam, van de werkplekken tot aan een moestuin met producten voor de huisgemaakte producten van Vol-koren.

Bomen van zo’n vier tot zes meter hoog, waaronder een Bucida, Tamarinde en een Ficus met een gewicht van 150 tot 350 kilo, vormen de hoofdbeplanting van de tuin. Bomen. “Het atrium van de bibliotheek is een grote, hoge ruimte. Dan heb je grote bomen nodig om echt iets neer te zetten” legt Dennis Zuidgeest van Zuidkoop uit.

Naast de beplanting van de Korenbeurs, waren nog drie andere projecten genomineerd die volgens de vakjury “ieder op een geheel eigen wijze zien dat professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden binnen groen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door gebruikers”. De projecten zijn door de vakjury beoordeeld op vooraf vastgestelde aspecten zoals het ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting en onderhoud.

Beplanting Bibliotheek in de Korenbeurs in de prijzen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws