donderdag, 19 november 2015 11:25

Beslis ook mee op het Grote Stadsplein

Kom op zaterdagmiddag 28 november naar het Geuzencollege

Iedereen die het beste voorheeft met Vlaardingen, is welkom om mee te doen aan het maken van de Stadsagenda. Burgemeester Bert Blase: “Ik wil iedereen bedanken die tot dusver heeft meegedaan. De ruim 300 verzamelde ideeën laten goed zien wat er speelt in Vlaardingen. We gaan nu samen kijken welke thema’s en ideeën we belangrijk vinden voor de toekomst van onze stad. Ik nodig alle Vlaardingers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven en andere betrokkenen van harte uit voor het Grote Stadsplein op zaterdagmiddag 28 november 2015. Daar maken we samen de Stadsagenda, dus grijp je kans!”

De ideeën voor de Stadsagenda zijn in 15 thema’s ingedeeld. De 15 thema’s zijn: Kunst en cultuur, Samen maken we de stad, Zorg voor wie kwetsbaar is, Schoon en heel, Verkeer, Vlaardingen aantrekkelijk en interessant, Oog, oor en respect voor elkaar, Veiligheid en handhaving, Centrum, Jongeren, Groen en natuur, Duurzaamheid en milieu, Inrichting van de stad, Betrouwbare gemeente en Voorzieningen voor alle Vlaardingers.

Grote Stadsplein op het Geuzencollege

Het Grote Stadsplein is op zaterdag 28 november in het Lentiz Geuzencollege aan het Geuzenplein in Vlaardingen. Deelnemers zijn vanaf 12.00 uur welkom voor een hapje en drankje en kunnen dan meteen langs een presentatie lopen van de 15 thema’s. De burgemeester opent het Grote Stadsplein om 12.30 uur. Hierna kunnen mensen zich verder oriënteren op de 15 thema’s en van gedachten wisselen met indieners van ideeën. De werkateliers per thema zijn in de klaslokalen van 13.30 tot 15.30 uur. In deze werkateliers kijken we welke ideeën we omarmen en wie zich wil inzetten. Ook zijn bij de werkateliers deskundigen aanwezig met tips en advies. Van 16.00 tot 17.15 uur komt iedereen bij elkaar om de resultaten te bespreken en om conclusies te trekken. Na afloop is er een borrel tot 18.00 uur. Aanmelden voor het Grote Stadsplein kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Burgemeester Blase: “Ik kan me voorstellen dat sommige mensen graag willen komen, maar dat ze een drukke zaterdagmiddag hebben. Tegen die mensen zeg ik: kom vooral langs tussen 13.00 en 15.30 uur, dan kun je de presentatie van de 15 thema’s bekijken, indieners van ideeën ontmoeten én meepraten in een werkatelier. Wees welkom en doe mee.”

Goed idee!

Vanaf 18 november, dus tien dagen voor het Grote Stadsplein, kunnen mensen op www.deburgermeester.nu/stadsverhalen met een stemknop hun sympathie uitspreken voor de ideeën die ze goed vinden. Ook kunnen ze laten weten of ze mee willen doen in de komende tijd aan het realiseren van de Stadsagenda.

De Burger Meester

Wat goed is voor Vlaardingen en de Vlaardingers, weten de Vlaardingers als de beste. De mensen die hier leven, wonen, werken en ondernemen zijn onze stadsexperts, zo is het motto van de campagne De Burger Meester. De Vlaardingse stadsexperts hebben ruim 300 ideeën bij elkaar gebracht voor de Stadsagenda. Ook deden circa 900 leden van het Vlaardingse internetpanel aan een enquête mee.

Stadsagenda voor Vlaardingen

De Stadsagenda is van en voor de stad. De Stadsagenda geeft richting aan het beleid en zorgt voor initiatieven die goed zijn voor Vlaardingen. Burgemeester Blase: “Zowel Vlaardingse instellingen, bedrijven, inwoners, de gemeente als andere betrokkenen kunnen een idee realiseren, organisatorisch en financieel. Dat kan zelfstandig gebeuren of in samenwerking. Als veel mensen een idee zien zitten, omdat het goed is voor Vlaardingen en het is praktisch en financieel haalbaar, komt de vraag ‘wie gaat het doen en hoe dan’ vanzelfsprekend aan de orde in de komende periode.”

Meer weten over de Stadsagenda? Kijk op www.deburgermeester.nu en blijf op de hoogte via www.facebook.com/deburgermeester .

Beslis ook mee op het Grote Stadsplein

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws