vrijdag, 19 mei 2017 19:42

Bestuurscrisis bij Omroep Vlaardingen

Vlaardingen - Onze collega’s van Omroep Vlaardingen zitten momenteel in een bestuurscrisis. PopUpTv, partner van Omroep Vlaardingen, betreurt uiteraard de ontstane situatie.

De Adviesgroep Omroep Vlaardingen bestaande uit: Paul Marseille, Leo Kaarestaart, Wouter Schutte en Aad van der Steen heeft een persverklaring uitgegeven:

Een langslepend conflict tussen het bestuur en de medewerkers van Omroep Vlaardingen heeft gisteravond geleid tot het aftreden van bestuurslid Chiel Harte.
Harte was verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid en was penningmeester. Hij zegde gisteren het vertrouwen in voorzitter Vincent Kevenaar op. ‘Het eigengereide optreden van Kevenaar, het niet nakomen van aangegane verplichtingen en zijn meerdere bestuursfuncties in de op de Hoogstraat 82 gevestigde stichtingen is de medewerkers al langer een doorn in het oog.

De medewerkers eisten na weken van overleg zijn directe vertrek en stelden een ultimatum, dat gisteren afliep. Inmiddels zijn de nieuwsredactie, presentatoren van Vlaardingen Vandaag, Waterweg Wordt Wakker, medewerkers van o.a. For the Sake of the Song, In de Foyer en medewerkers van Waterweg Sport opgestapt. Anderen overwegen nu ook hun bijdrage op te beëindigen.

Een beperkt aantal programma's heeft nog een uitloop i.v.m. uitgenodigde gasten of morele verplichtingen. Deze zullen op korte termijn echter ook niet meer te beluisteren zijn.’

Inmiddels zijn er al zo'n 20 medewerkers opgestapt.

Op Hoogstraat 82 Vlaardingen staan de volgende stichtingen ingeschreven:
Stichting Waterweg Cultureel: maatschappelijk advies, gemeenschapshuizen en samenwerkingsorganen op het gebied van welzijn
Stichting Halen en Brengen: Dienstverlening voor uitvoerende kunst, organisatie VL-Loggerfestival

De Stichting Lokale Omroep Vlaardingen heeft de studio op Hoogstraat 82 maar staat daar officieel niet ingeschreven.

De samenwerking met PopUpTv staat overigens niet ter discussie. De gesprekken over de verdere vormgeving van die samenwerking zullen later weer worden opgepakt.

We wensen de medewerkers veel sterkte in deze moeilijke tijd en helpen graag waar we kunnen.

Bestuurscrisis bij Omroep Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws