donderdag, 12 januari 2017 17:34

Betaalde ook Argos Zorggroep groot bedrag voor nep-award?

Schiedam - Het VARA Tv programma Rambam heeft aangetoond dat het RTL programma 'de Succesfactor' doorgestoken kaart is. De 'winnaars' hebben € 12.750,- ex btw betaald om als winnaar te worden uitgeroepen. In Schiedam werd vorig jaar de Argos Zorggroep als 'winnaar' uitgeroepen. Deze zorgaanbieder riep in maart 2016 trots 'Het lijkt wel een Oscar' toen ze de 'award' voor de branche 'zorg' wonnen.

Blijkbaar had Argos er dus € 12.750,- van haar budget voor over om wat zendtijd te krijgen op de commerciële zender en wat aandacht in de plaatselijke pers. Had dit geld niet beter aan de zorg besteedt kunnen worden? Argos werkt met vrijwilligers om alle taken naar behoren te kunnen uitvoeren. Op onze vragen heeft Argos (nog) niet gereageerd.

RTL heeft het programma onmiddellijk na het bekend worden van de fraude van de buis gehaald. PopUpTv berichtte over het winnen van Argos Zorggroep en voelt zich misleid. Zie https://popuptv.nl/nieuws/argos-zorggroep-wint-nationale-business-succes-award

Rambam toont in haar programma vanavond aan dat voor ieder bedrijf een aparte branchecategorie wordt bedacht, waarvan er inmiddels meer dan vijfhonderd zijn. Oud-premier Jan-Peter Balkenende reikte vorig jaar de hoofdprijs uit tijdens de finale.

Argos Zorggroep is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. "Wij bieden verschillende services, dagbesteding en hebben locaties voor verzorging, verpleging en revalidatie in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon. In deze gemeenten bieden wij ook thuiszorg."

In december werd bekend gemaakt dat het François HaverSchmidt (ook onderdeel van Argos) haar deuren in 2018 gaat sluiten omdat 'de Overheid heeft besloten dat er geen vergoeding meer beschikbaar is voor cliënten met een lage zorgzwaarte indicatie.'

Betaalde ook Argos Zorggroep groot bedrag voor nep-award?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws