maandag, 11 april 2016 07:30

Bevrijdingsfeest in Groenoord

Schiedam- De activiteitencommissie van het Van Beethovenplein heeft rond Bevrijdingsdag een heel programma in elkaar gedraaid.   

"Op 5 mei gaan we in de ochtend de zaal versieren met vlaggen (Amerikaans, Canadees e.d.) In de middag draaien we de film ’Soldaat van Oranje’, toegang is gratis en de popcorn staat klaar!

Op 6 mei hebben we de ‘Herinneringsdag’. We draaien de Film met Herinneringen en de herinneringstafel is dan klaar met allerlei artikelen van de bevrijdingstijd, zoals kranten, bonnenboekjes e.d. Verder kan iedereen, met een drankje en bevrijdingsbrood, de herinneringen aan de bevrijding ophalen! De film bevat de herinneringen van bewoners uit de wijk aan de Bevrijdingsdagen en de film wordt grotendeels op 13 april a.s. opgenomen. Het Zimmertje is zo vriendelijk om ons in een rustige omgeving te ontvangen en na de koffie met gebak kan iedereen zijn herinneringen laten ‘vereeuwigen’!
Op 6 mei is tevens de zeecontainer ingericht, die achteraan op de parkeerplaats wordt neergezet. In de zeecontainer wordt een ‘oorlog/vrede-ervaring’ gebouwd, die voor iedereen te bezoeken is. Het komende jaar zullen er regelmatig schoolklassen langs komen om de container te bezoeken!

Op zaterdag 16 april a.s. hebben we in de voorrondes van de Andrew Sisters/Star Sisters playbackshow.

7 mei

Dan hebben we een groot feest op het plein en achter op het grasveld!
Vanaf 13.00 komt er een groot podium, klein podium, toiletwagen, partytenten, springkussen en kraampjes rond het plein en grasveld. Op het grote podium speelt vanaf 15:00 de Senioren Big Band uit Rotterdam muziek van de Bevrijdingsdagen (denk aan Glen Miller, Vera Lynn..!). Op het kleine podium de finale van de playback-show en een optreden van de Groenoordse dansgroep. De brandweer zorgt voor een groot springkussen voor de jeugd.
We hopen dat iedereen dit een leuk initiatief vindt en zien u graag ergens op deze dagen bij de activiteiten!"

Bevrijdingsfeest in Groenoord

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws