vrijdag, 26 juni 2015 23:25

Bewoners denken mee over bomenaanpak Warande

Samen met buurtbewoners keek de gemeente donderdagavond tijdens de druk bezochte meedenksessie naar de bomenaanpak op de Warande. Bomendeskundige Huib Sneep en landschapsarchitecte Gudrun Bosch lichtten de mogelijkheden toe van het gefaseerd vervangen van de bomen, vervangende boomsoorten en de keuze een enkele of dubbele rij bomen te plaatsen.

Aanleiding hiervoor is dat helaas veel kastanjebomen op de Warande ziek zijn en de nodige al gerooid en vervangen. Ook nieuw geplante exemplaren blijken ziek. In de toekomst plant de gemeente daarom een andere boomsoort.

Stemmen via een digitale enquête

Ter vervanging van de kastanjebomen legt de gemeente aan de bewoners vier soorten bomen voor: beuk, zomereik, plataan en de zilverlinde. Ook de keuze voor een enkele of dubbele rij bomen wordt voorgelegd. Vanaf 7 juli kunnen bewoners hun stem uitbrengen via een digitale enquête. Zij ontvangen hierover uiterlijk op 7 juli een brief met stemcode. In september informeert de gemeente bewoners over de uitkomst.

Tot woensdag 1 juli 2015 hebben bewoners nog de gelegenheid een extra boomsoort of andere voorkeur in te dienen om mee te nemen in de enquête. Hier kan contact over opgenomen worden met de projectleider H. Niersman via 14 010 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. bomenaanpak Warande.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws