dinsdag, 20 september 2016 08:44

Bewoners mogen Mee-Maken in het Schiekwartier

Schiedam - Het Schiekwartier wordt de komende jaren heringericht. Voor een aantal deelgebieden wil de gemeente tijdelijke invullingen ontwikkelen in zogeheten ‘Maak-teams’, samen met onder anderen de creatieve makers van de stad. Op 28 september start de eerste bijeenkomst in een reeks van drie om 19 uur in voormalig Hotel De Kroon aan de Koemarkt 1c.

De realisatie van het Schiekwartier, de vernieuwde binnenstadsentree Koemarkt, en het voormalig VROM-terrein aan de Buitenhavenweg, gaat vele jaren duren en wordt stapsgewijs uitgevoerd. Projectleider Sandra van Riemsdijk van de gemeente nodigt Schiedammers, winkeliers en ondernemers in dit gebied én de creatieve makers uit om samen tijdelijke invullingen te creëren voor de verschillende deelgebieden. Daar is budget voor. Daarna kan de stad testen of deze invullingen ook de juiste permanente invulling zijn.

Groen licht

In de afgelopen twee jaar zijn allerlei mogelijkheden en wensen voor het Schiekwartier geïnventariseerd. Met internationale architecten vanuit Europan en doormiddel van brainstorms met omwonenden en belangstellenden in Dromenlab. De uitkomsten zijn tot een voorstel gebundeld waarop de gemeenteraad op 13 september groen licht heeft gegeven om door te gaan. Alle plannen staan op www.schiedam.nl/schiekwartier.

Vier thema’s

Tijdens Dromenlab, kwamen al diverse Schiedammers met hun eigen ideeën naar voren. Schiedam gaat nu van Dromenlab naar Maakplaats voor het Schiekwartier. De Maak-teams kunnen vanuit vier passende thema’s aan de slag: groen en water, activiteiten en evenementen, kunst en cultuur, en de binnenruimten zoals voormalig Hotel De Kroon en het VVV-kantoor. Iedereen die wil Mee-Denken en Mee-Maken is welkom. En wie al een voorstel heeft, is van harte welkom om dit 28 september te laten zien. Voor de nodige inspiratie zijn moodboards samengesteld op www.pinterest.com/schiekwartier, die de deelnemers kunnen aanvullen.

Maak-teams

Op woensdag 28 september worden van 19 tot 22 uur in voormalig Hotel De Kroon ideeën verzameld en Maak-teams samengesteld. Op woensdag 12 oktober gaan de Maak-teams van 19 tot 22 uur praktisch aan de slag. Op zaterdag 5 november presenteren alle Maak-teams van 11 tot 16 uur hun concrete voorstellen en zijn alle Schiedammers welkom om keuzes te komen maken. Wie ook wil Mee-Denken en Mee-Maken, kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘Schiekwartier’ of via telefoonnummer 14010.

Foto: Op 25 mei 2015 werden de dromen van vele Schiedammers over het Schiekwartier gepresenteerd. Het is nu tijd voor een praktische uitwerking!

Bewoners mogen Mee-Maken in het Schiekwartier

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws