Bieb keert terug in Zuid
woensdag, 13 augustus 2014 11:28

Bieb keert terug in Zuid

Zoals Theo Schilthuizen al aankondigde in ons live praatprogramma Sprekend Schiedam van 11 juni 2014: er komt een bibliotheek voorziening terug in Schiedam Zuid!

Op woensdag 10 september 2014 opent Wijkcentrum Hof in Zuid, aan de Nieuwe Maasstraat 68d, met daarin onder andere een bibliotheekvoorziening. In deze bibliotheekruimte zijn een leestafel, Wifi, een compacte algemene collectie en een ophaal- en inlevermogelijkheid te vinden. Zo wortelt de Bibliotheek, na de opening van de Bibliotheek in De Klinker en in De Nieuwe Harg in Noord steeds dieper in de stad.

Dinsdagmiddag 12 augustus tekenden Theo Schilthuizen namens de Bibliotheek Schiedam, en Sjaak Bijloo namens het bestuur van Wijkcentrum Hof in Zuid, de samenwerkingsovereenkomst. Dankzij Hof in Zuid kan de Bibliotheek Schiedam haar diensten ook in Zuid aanbieden en ontstaat, ook in deze wijk, een plek voor ontmoeting, debat en programmering.

Leden van de Bibliotheek Schiedam kunnen na de opening in september, online gereserveerde boeken en andere materialen van de Bibliotheek in Wijkcentrum Hof in Zuid afhalen. Log in op www.debibliotheekschiedam.nl en zoek in de catalogus, reserveer de gewenste materialen en geef aan waar u deze op wilt halen. Na afloop van de leentermijn zijn de materialen in elke Schiedamse bibliotheekvoorziening in te leveren.

In de loop van 2014 en 2015 volgen ook voorzieningen in Wijkcentrum De Brug in Noord en in Schiedam-West en -Oost.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws