zaterdag, 25 april 2015 14:32

Bieb Schiedam krijgt binnentuin

De Bibliotheek in de Korenbeurs krijgt een binnentuin in het atrium. Bij het ontwerp heeft architect Hanrath zich laten inspireren door het weinige openbare groen in de binnenstad van Schiedam.

De Bibliotheek in de Korenbeurs wordt een groene plek in Schiedam centrum, waar iedereen, zomer en winter, zeven dag per week, terecht kan in dit monumentale pand aan de Lange Haven. Om een krant te lezen, lekkere koffie te drinken, de programmering bij te wonen, te snuffelen in de collectie, in alle rust te werken of gewoon om lekker te zitten.

In de binnentuin komen naast planten ook hoge bomen en een moestuin. Huib Sneep, Schiedammer, groenkenner en groenontwikkelaar is betrokken geweest bij het ontwerp van de tuin .

Zaterdag 6 juni 2015 opent de Bibliotheek in de Korenbeurs haar deuren. De Bibliotheek aan het Stadserf is op woensdag 20 mei voor het laatst geopend. Tot aan de opening van de Bibliotheek in de Korenbeurs kunnen materialen bij de andere bibliotheekvoorzieningen in Schiedam opgehaald en ingeleverd kunnen worden.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws