woensdag, 13 september 2017 19:30

Bij ‘de Anne-Marie’ gaat het om wat de klant eraan heeft

nieuwe stadsblad

Schiedam - De inzendtermijn is weer gestart. Zorg- en welzijnsorganisaties kunnen weer projecten indienen om in aanmerking te komen voor de Anne-Marie van der Lindenprijs. Tot vrijdag 20 oktober kunnen ze een voorstel doen en kans maken op maximaal 25.000 euro.

Door Kor Kegel

,,Het hoeven echt geen hoogvliegende projecten te zijn,’’ zegt juryvoorzitter Anne-Marie van der Linden ter aanmoediging. ,,Heel gewone, laagdrempelige initiatieven komen zeker ook in aanmerking. Als jury kijken we of een project direct de klanten ten goede komt. Als het gaat om scholing of informatie- en communicatietechnologie maakt het project geen kans.’’

Vorig jaar won Stichting De BuurTvrouw, gevestigd in Schiedam-West, voor directe zorg aan ouderen in de wijk. Maar omdat twee andere projecten ook hoog scoorden, verdeelde de jury het prijzengeld. Een bedrag van 5000 euro ging naar Strandgoed Ter Heyde, dat mantelzorgers lucht geeft, en ook naar de Vlaardingse stichting Sailing Kids, die gehandicapte kinderen en hun familie een dagje uit bezorgt. De BuurTvrouw kreeg 15.000 euro en heeft dat ingezet voor het project Prakkie Uit & Thuis, dat vrijdag 29 september van start gaat.

,,Het is niet vanzelfsprekend dat de jury dit jaar weer het prijzengeld verdeelt,’’ zegt Anne-Marie van der Linden. ,,Het hangt helemaal af van wat de projecten behelzen. Maar vorig jaar vonden we die andere projecten te aardig om de initiatiefnemers alleen met een bosje bloemen naar huis te laten gaan.’’

Inzendingen voor de prijs mogen zowel op zorg als op welzijn betrekking hebben en ze hoeven niet per se op ouderen betrekking te hebben. Voorwaarde is wel dat de indieners werkzaam zijn in het voornaamste werkgebied van DSW, dus in de regio Nieuwe Waterweg-Noord, Delft, Westland en Oostland (Lansingerland).

Anne-Marie van der Linden was tot 2016 directeur zorg en bestuurder van de Frankelandgroep. Bij haar afscheid stelde Chris Oomen, bestuursvoorzitter van DSW Zorgverzekeraar, voor vijf jaar een naar haar genoemde prijs in. Het is een eerbetoon voor haar verdiensten in de ouderenzorg. Jaarlijks stelt Oomen uit eigen middelen 25.000 euro beschikbaar.
,,Ik vind het fantastisch hoeveel creatieve inzendingen er vorig jaar zijn binnengekomen,’’ zegt Oomen. ,,Daar is de zorg- en welzijnssector bij gebaat. Het onderstreept het belang van de prijs. Ik verwacht dit jaar minstens zo veel creatieve en zinvolle projecten.’’

Anne-Marie van der Linden is zelf voorzitter van de jury. De Frankelandgroep komt niet voor de prijs in aanmerking.
In de week van 6 november maakt de jury de genomineerden bekend. De prijsuitreiking is op donderdag 7 december in het Stedelijk Museum Schiedam.

Foto: De prijs is genoemd naar Anne-Marie van der Linden.

Bij ‘de Anne-Marie’ gaat het om wat de klant eraan heeft

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws