zondag, 02 november 2014 21:00

Bijzondere avond in ’t Huis te Poort

Vrijdag 7 november 2014: Een avond over Joseph Roth met Els Snick, Job Cohen en Salonorkest Andantino in 't Huis te Poort.

In 1939, 75 jaar geleden, stierf de Oostenrijkse schrijver Joseph Roth onder armoedige omstandigheden. Zijn sterfdag is aanleiding om 2014 tot Joseph Rothjaar te benoemen. En aanleiding voor 't Huis te Poort om een speciale avond rond deze schrijver te organiseren.

In het werk van Roth spreekt een nostalgie naar de verloren Donaumonarchie en het oude Oostenrijk. Zijn bekendste boeken zijn De Radetzkymars, Job en Hotel Savoy.
Vrijdagavond 7 november vertelt literatuurwetenschapper en vertaler Els Snick over zijn opmerkelijke leven. Haar verhaal wordt ondersteund door fragmenten uit de boeken van Roth die voorgelezen worden door niemand minder dan Job Cohen, niet alleen bekend als bestuurder en politicus, maar ook als voorlezer van diverse bekroonde luister-cd's. Voor de muzikale omlijsting en het passende 'Weens koffiehuisgevoel' zorgt Salonorkest Andantino.

Els Snick

Els Snick (Kortrijk 1966) is een Vlaams vertaler, literatuurwetenschapper en wetenschappelijk lid van het Joseph Roth Gesellschaft. Snick studeerde Germaanse filologie en geschiedenis aan de Rijsuniversiteit Gent. Zij doceert Duits en vertaling aan het departement Vertalen, Tolken en Communicatie van de Universiteit Gent. In 2011 promoveerde zij op de Joods-Oostenrijkse schrijver en journalist Joseph Roth en zijn bemiddelaars in de Lage Landen. Bij uitgeverij Bas Lubberhuizen in Amsterdam verscheen van Snick in 2013 Waar het me slecht gaat is mijn vaderland. Joseph Roth in Nederland en België en in 2014 de door haar samengestelde, vertaalde en becommentarieerde bundel Hotelmens. Reportages en brieven. van Joseph Roth. Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van het overlijden van Roth richtte zij in 2014 samen met enkel Roth-vrienden het Joseph Roth Genootschap voor Vlaanderen en Nederland op, een zusterafdeling van het Internationale Joseph Roth Gesellschaft in Wenen.

Boekhandel J.S. van Leeuwen is aanwezig met een boekentafel, natuurlijk met boeken van Roth en Snick, maar ook met de prachtige, door Uitgeverij Rubinstein uitgegeven en door Job Cohen voorgelezen luister-cd's.

Vrijdag 7 november 2014, 20.15 uur
Kaarten € 10,00 in de voorverkoop, € 12,50 aan de zaal (CJP € 2,50 korting)

Voorverkoopadressen:
Boekhandel J.S. van Leeuwen, Broersvest 85
Boekhandel Postscriptum, Hof van Spaland 31
VVV Schiedam, Buitenhavenweg 9.
Reserveren kan ook via Julia van Weijen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06 48832447

't Huis te Poort / Dam 28-30 / Schiedam / Informatie Julia van Weijen (06 48832447)

http://www.thuistepoort.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws