maandag, 15 december 2014 13:39

Bijzondere bomen Oranjeburgh

De nieuwe wijk Oranjeburgh wordt gebouwd op de plek waar een aantal jaren terug nog het Vlietland ziekenhuis stond. Vanaf het begin was duidelijk dat Oranjeburgh een groene uitstraling zou moeten krijgen. Met de komst van een doodsbeenderenboom en een steeneik, die vrijdag een plek kregen aan de Burgemeester Knappertlaan, is Oranjeburgh weer groener geworden.

De nieuwe steeneik is een wintergroene eik. Al even bijzonder is de doodsbeenderenboom, die een soortgelijke boom vervangt die voorheen ook in de buurt stond. Daarnaast zijn twee bol-esdoorns, die zijn opgegroeid nabij het zusterhuis, verplaatst naar de achtertuin van een van de nieuwe woningen. De nieuwe bewoners hebben deze bomen als het ware geadopteerd.

Dat een nieuwe woonwijk al zo veel fraaie bomen heeft, is best bijzonder. Al voor de sloop van het ziekenhuis is alles in het werk gesteld om de beeldbepalende boomgroepen te behouden. Twee lindes zijn destijds verhuisd naar het Julianapark en naar Schieveste. In en om Oranjeburgh vinden we nu nog veel bijzondere bomen, zoals een sierkers, een rode beuk, een groep moerascypressen, een aantal zeer oude iepen, lindes, platanen, een amberboom en treurwilgen.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws