dinsdag, 15 september 2015 07:06

Bijzondere fietstocht door het Westland en Midden-Delfland

VLS On Tour houdt zondag 20 september 2015 een bijzondere fietstocht door Westland, Midden-Delfland, Delft en Vlaardingen. De fietstocht die wordt georganiseerd in samenwerking met provincie Zuid-Holland, is ongeveer 45 kilometer lang.

De fietsroute is uitgezet langs de onderdelen van de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam en het 3-in-1 project die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. De deelnemers kunnen zo zelf ervaren hoe het Westland en Midden-Delfland in enkele jaren bereikbaarder, leefbaarder en verkeers- en fietsveiliger is geworden.

162 kilometer fietspad

De provincie investeerde de afgelopen jaren flink in de aanleg en verbetering van 162 kilometer fietspad in Zuid-Holland.

Schone manier van vervoer

Gedeputeerde Verkeer en Vervoer, Floor Vermeulen: "We gaan door met de verbetering van fietspaden en voorzieningen zoals stallingen, want goede en veilige fietspaden dragen bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van onze provincie. Immers, met goede fietsverbindingen kun je makkelijk en op een schone manier van huis naar je werk of school fietsen of een recreatieve tocht maken."

De snelbinder

De VLS On Tour fietstocht gaat langs de nieuwe fietsverbindingen, zoals de fietstunnels Piet Struijkweg, Maasdijk en N213 (Burgemeester Elsenweg). Uiteraard fietsen de deelnemers ook over de eyecatcher van Westland, De Snelbinder.

Duurzaam Veilig

Daarnaast doet de fietsroute verschillende onderdelen aan die met name voor het gemotoriseerde verkeer zijn aangelegd, zoals het Westerleeplein, Maasdijkplein, Vlietpolderplein en N223 bij de Lier. Deze laatste is volgens het Duurzaam Veilig-concept ingericht.

Alle leeftijden

Ook is gedacht aan de natuurliefhebber. Een deel van route gaat bijvoorbeeld over de skateroute bij Schipluiden. Op verschillende plekken is er mogelijkheid even te stoppen. Kortom, een bijzondere dag voor fietsers van alle leeftijden.

IODS

Midden-Delfland is het toneel van een historisch programma van de provincie Zuid-Holland en samenwerkingspartners: de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS). Binnen dit gebiedsgerichte programma heeft de provincie Zuid-Holland na ruim 60 jaar een doorbraak weten te realiseren met een akkoord over de aanleg van de A4 Delft-Schiedam en investeringen in de kwaliteit van het gebied in en om Midden-Delfland.

Bereikbaarheid en leefbaarheid verbeterd

IODS is uniek in Nederland en een voorbeeld van een aanpak om zowel de bereikbaarheid als de kwaliteit van de leefomgeving fors te verbeteren. Het gaat daarbij om extra natuur (waaronder weidevogelnatuur voor o.a. de grutto), recreatieve voorzieningen zoals het moutainbikeparcours Broekpolder en diverse skeeler- en vaarroutes, duurzame landbouw en een open (weidevogel)landschap.

Eco-aquaduct

De fietstocht doorkruist het gebied waar onder andere het grootste eco-aquaduct van Nederland in juni is geopend, over de snelweg A4, welke eind dit jaar wordt geopend. IODS heeft bij restaurant Polderpoort een informatiestand. Zie voor meer informatie ook de website: www.iods.nl.

Opstapplaatsen

De fietstocht kent drie verschillende opstapplaatsen:
Jeu de Boules Naaldwijk, Monnikenlaan 33, 2671 NG Naaldwijk
Sportpark Keenenburg, Tiendweg 1, 2636 CT Schipluiden
Restaurant Polderpoort, Watersportweg 11 3138 HD Vlaardingen (Broekpolder)

Bidon

Onderweg ontbreekt het de fietsers aan niets. Deelnemers ontvangen koffie/the, een heerlijke koek en krentenbollen voor de nodige energie. Een bidon van de provincie Zuid-Holland vormt de herinnering aan deze bijzondere fietstocht.

Inschrijven

Wie wil deelnemen aan de fietstocht doet er goed aan de datum 20 september 2015 alvast in de agenda te noteren en het inschrijfformulier in te vullen. De inschrijfformulier is te vinden via de webpagina: www.wielerlandontour.nl/inschrijven.

Fietsroutes

Download de route-informatie van de fietstocht door het Westland en Midden-Delfland vanaf de drie verschillende opstapplaatsen:
Westland route informatie startplaats Vlaardingen.pdf(466,42 KB)
Westland route informatie startplaats Schipluiden.pdf(463,1 KB)
Westland route informatie startplaats Naaldwijk.pdf(462,87 KB)

Bijzondere fietstocht door het Westland en Midden-Delfland

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws