woensdag, 29 juli 2015 07:56

Binnenstad Schiedam krijgt gratis WiFi maar wees voorzichtig

Het centrum van Schiedam krijgt gratis WiFi. Dat is mooi want dan kunt u overal naar de leuke video's van PopUpTv kijken! En onze nieuwsberichten lezen. "Eind dit jaar kunnen bezoekers van de binnenstad van Schiedam gebruik maken van een gratis WiFi-netwerk. Dat stond vandaag te lezen in het AD." schrijft D66 raadslid John van Sliedregt. "Met deze boodschap ben ik erg blij. Progressief Schiedam stelde inmiddels al enkele jaren geleden vragen hierover en in de afgelopen anderhalf jaar heb ik er tweemaal aandacht voor gevraagd in de raad."

Overigens is het wel oppassen geblazen want vaak blijken openbare WiFi netwerken niet zonder gevaar. De website Veilig Internetten.nl schrijft: "Openbare wifi-netwerken zijn niet veilig. Je kunt beter gebruik maken van je databundel (3g of 4g). Dat kost geld, maar is wel veel veiliger. Wil je toch gebruik maken van een openbaar wifi-netwerk? Gebruik het dan bijvoorbeeld niet om om te internetbankieren of andere online activiteiten doet waar persoonsgegevens of inloggegevens aan te pas komen.

Het is voor een hacker heel eenvoudig om je smartphone, tablet of computer voor de gek te houden: door met speciale apparatuur een netwerk aan te maken met de naam van het openbare wifinetwerk waar jouw apparaat vervolgens verbinding mee maakt. Jij merkt daar verder niets van, maar wat er gebeurt is dat je internet- en dataverkeer via het netwerk van de hacker gaat. Hij heeft vervolgens toegang tot heel veel gegevens op je apparaat. Die kan hier vervolgens gebruiken voor identiteitsfraude, om in te inloggen op je e-mail of Facebook-account, voor het onderscheppen van #DigiD-accounts. Door slimmer om te gaan met de instellingen van je mobiele apparaten en openbare Wi-Fi netwerken, kan je de risico's beperken."

https://veiliginternetten.nl/themes/draadloos-internet/openbare-wifi-netwerken/

Binnenstad Schiedam krijgt gratis WiFi maar wees voorzichtig

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws