dinsdag, 27 oktober 2015 22:23

Binnenstad Vlaardingen wordt Vlaardingen Kerststad

Vlaardingen gaat een gezellige kersttijd tegemoet en presenteert zich dit jaar grootser dan ooit als kerststad. Noteer nu vast het weekend van 11, 12 en 13 december in uw agenda, want dan wordt Binnenstad Vlaardingen omgetoverd tot een sfeervolle kerststad, vol activiteiten waar de hele familie welkom is.

Kerstmarkt

In de historische binnenstad van Vlaardingen organiseert Stichting Stadshart Vlaardingen een grote kerstmarkt. Niet alleen op de Markt maar ook op de Fransenstraat is er kerstmarkt op vrijdagavond 11, zaterdag 12 december en nieuw; ook op (koop)zondag 13 december 2015. De gezellige, openbare en gratis toegankelijke kerstmarkt biedt een podium aan lokale ondernemers, verenigingen, ambachten, kunst en culturele instellingen om zich te presenteren aan een groot Vlaardings én regionaal publiek. Kwaliteit, sfeer en beleving staan daarbij voorop. Standhouders die een kraam willen huren, kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook bedrijven die sponsormogelijkheden zoeken kunnen zich hier melden. De organisatie zoekt dan contact.

Glazen Huis Vlaardingen

Op de Westhavenplaats krijgt Vlaardingen ditzelfde weekend een Glazen Huis, waar geld wordt ingezameld voor de liefdadigheidsactie 3FM Serious Request. Dit jaar is het doel geld in te zamelen voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever.
In het Glazen Huis Vlaardingen wordt van vrijdag 11 december 16.00 uur tot zaterdag 12 december 16.00 uur, 24 uur non-stop een TV uitzending gemaakt, met een groot hoofdpodium voor live optredens en dj’s. Vanuit het Glazen Huis wordt -tussen de optredens door- geschakeld naar interviews, challenges en donaties. De uitzending is 24 uur non-stop te bekijken via www.xptv.nl en via Omroep Vlaardingen.

Bewoners, verenigingen, instanties en ondernemers in Vlaardingen worden uitgedaagd om zelf een actie te bedenken waarmee ze Het Glazen Huis sponsoren. Dat kan op elke willekeurige wijze, zolang het maar geld opbrengt. Acties worden zoveel mogelijk tijdens de 24 uurs uitzending in beeld gebracht. Wil je meedoen? Een bijdrage leveren, met jouw vereniging, bedrijf of buurt? Kijk dan op www.glazenhuisvlaardingen.nl

Organisatie van het Glazen Huis Vlaardingen is in handen van de Kerk van de Nazarener die met de actie niet alleen geld wil inzamelen voor 3FM Serious Request. De kerk wil ook aandacht vragen voor stille rampen die zich dichtbij, in onze eigen stad voltrekken, zoals eenzaamheid onder ouderen. En voegt de daad bij het woord door ouderen uit te nodigen voor een heerlijk ontbijt op 12 december in het Glazen Huis!

Overige activiteiten

Natuurlijk is Binnenstad Vlaardingen in december aangekleed met feestelijke verlichting, zijn winkels en de weekmarkt in kerstsferen en zijn er extra koopavonden. Vlaardingen Kerststad start vrijdagmiddag 11 december wanneer het Glazen Huis feestelijk opent. Aansluitend is er een lampionnenoptocht voor kinderen en later die avond het ontsteken van de kerstboom op de Markt door burgemeester Blase.

Daarna start om 20.30 uur het eigentijdse Kerstconcert Vlaardingen in de Grote Kerk. Bezoekers worden gefêteerd op een avondconcert door vocale, muzikale en instrumentale talenten uit Vlaardingen en de regio. Het wordt een luchtig kerstconcert dat niet specifiek aan het geloof wordt opgehangen maar wel aan mooie muziek en vrolijkheid. Mensen van alle leeftijden zijn welkom, ook ouderen die in zorginstellingen wonen. Voor hen zal samenwerking gezocht worden met de diverse verzorgers. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.kerstconcertvlaardingen.nl

Binnenkort verschijnt de kalender met alle kerstactiviteiten. Like facebook.com/binnenstadvlaardingen  om op de hoogte te blijven of uw kerstactiviteiten in de binnenstad te delen.

Binnenstad Vlaardingen wordt Vlaardingen Kerststad

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws