maandag, 07 maart 2016 08:16

Blijdorp - Hermes-D.V.S. 1-3

Hermes speelde vanmiddag uit tegen laagvlieger Blijdorp die in de eerste ontmoeting nog een punt had meegenomen uit Schiedam.

Na 6 minuten komen de blauwhemden al op een 0-1 voorsprong. Een goed schot van Mari Lansbergen wordt nog wel gestopt door de prima doelman, maar de attente Ies van der Tuyn schiet knap diagonaal de bal tegen de touwen.
De wedstrijd speelt zich verder vooral op het middenveld af. In de 40e minuut komen de Rotterdammers op gelijke hoogte. De scheidsrechter geeft tot tweemaal toe voordeel na een Hermes-overtreding, maar wijst uiteindelijk toch naar de stip. De penalty wordt onhoudbaar in de bovenhoek geschoten, 1-1. Dit is tevens de ruststand.

Na rust gaat Hermes op zoek naar de voorsprong, maar Blijdorp blijft gevaarlijk met hun snelle uitvallen. Hermes goalie Quinten Horn pareert echter op bekwame wijze een aantal ballen.

In 65e minuut een Schiedamse aanval over links. Een voorzet op maat van Ivan Anastasia wordt knap door spits Sebastiaan Kerkhof, ondanks een hinderende doelman, ingekopt, 1-2. Blijdorp laat het er niet bij zitten en het is alle hens aan dek voor de Hermes verdediging, maar de keeper laat geen goals meer toe.

Het slotakkoord is voor Stefan Dijkxhoorn. Bijna tegen de linker zijlijn aan, ziet hij de Blijdorp doelman ver voor zijn doel staan, Met een magnifieke trap schiet hij de bal snoeihard langs de doelman onder de lat. Een werkelijk prachtige goal, 1-3.

De wedstrijd is gespeeld. Hermes neemt verdiend drie punten mee terug naar Schiedam.

Blijdorp - Hermes-D.V.S. 1-3

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws