vrijdag, 15 april 2016 09:41

Blokker schrapt banen en Cor Molenaar juicht

Regio - Vanmorgen kwam er eerst per mail een juichend bericht van retailhoogleraar Cor Molenaar binnen over de Blokker en vervolgens overal het bericht dat Blokker massaal mensen ontslaat en volgens velen zou wankelen.

Cor Molenaar schrijft "Blokker laat zien dat een winkelketen van meer dan 100 jaar oud nog springlevend kan zijn. Kijken naar de kansen, kijken naar marktontwikkelingen, luisteren naar de klant en integreren van techniek. Dat is de basis, daarnaast geduld en lef om te veranderen. Vandaag, 15 april is de eerste nieuwe Blokkerwinkel in Amsterdam geopend en per dag komt er 1 bij. Een radicale transformatie op weg naar de toekomst is een feit."

En dan lees je dit: "Blokker schrapt nog eens 390 arbeidsplaatsen, bovenop de 390 banen waar een jaar geleden al geen plek meer voor was." En daarop zijn reacties te lezen als: 'begin van het einde'.
Hoe dan ook verliezen weer honderden winkelmedewerkers hun baan. Volgens Cor Molenaar is Blokker niet dood maar alleen in transitie. "De oude Blokker was rommelig, onoverzichtelijk, geen duidelijke product- of merkenstrategie en geen doordachte internetstrategie gebaseerd op klantgedrag. Een te algemeen benoemde doelgroep en geen gefocust productbeleid."

De toekomst zal leren of Cor Molenaar gelijk heeft.

Blokker schrapt banen en Cor Molenaar juicht

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws