woensdag, 14 september 2016 08:56

BMX Fietsschool van start in Schiedam met hulp Ronde Tafel

Schiedam - De BMX Fietsschool, die zich inzet voor betere verkeersveiligheid onder kinderen, komt met hulp van de Ronde Tafel naar Schiedam. Dit weekend werd tijdens een groot zomerfeest in het Beatrixpark, een flink bedrag opgehaald om het project een kickstart te geven.

Ook de opbrengst van een haringactie in juni komt ten goede aan de fietsschool. De BMX Fietsschool is in Rotterdam al een tijd succesvol. De initiatiefnemers vonden het onverteerbaar dat verkeerseducatie vaak nauwelijks aandacht krijgt op basisscholen, omdat er te weinig tijd, materiaal en gekwalificeerde mankracht beschikbaar is. En dat terwijl een groeiende groep kinderen het fietsen van huis uit niet meer meekrijgt. Met de begeleiding van praktijk- en theorielessen, zorgt de BMX Fietsschool voor de juiste aanpak op basisscholen. Daarnaast worden naschoolse activiteiten georganiseerd.

Snel van start

De Ronde Tafel Schiedam, die zich het hele jaar door inzet voor de ondersteuning van lokale goede doelen, heeft het project omarmd en brengt nu voldoende kapitaal
bijeen om snel van start te gaan in de stad. Met de organisatie van het feest ‘The Summer is Magic’ op het terras van Parckhoeve Rijnmond in het Beatrixpark, werd
zaterdag een bedrag van 3000 euro opgehaald. Samen met de opbrengst van een haringactie in juni, is nu in totaal 5000 euro beschikbaar voor de fietsschool.

Directe zichtbaarheid

Initiatiefnemer Shurdon Faneyte van de BMX Fietsschool is enorm blij met het resultaat: “Hiermee markeren we het begin van iets ongelooflijk moois in Schiedam. We kunnen op drie scholen concreet aan de slag met een kennismakingsdag en dat is geweldig. De donatie van de Ronde Tafel zorgt voor directe zichtbaarheid en dat helpt ook om de gemeente Schiedam te laten zien dat onze methode werkt. We voeren met hen al heel constructieve gesprekken en ik hoop dat we ze hiermee definitief als partner aan boord kunnen trekken.”

Veiligheid stimuleren

Ook voorzitter Robert Bijloo van de Ronde Tafel Schiedam is opgetogen: “Wij maken ons in Schiedam al decennialang hard voor lokale goede doelen, die zich bij voorkeur inzetten voor het welzijn van kinderen. De BMX Fietsschool is daarvan een prachtig voorbeeld. Tijdens ‘The Summer is Magic’, waar ook veel kids aanwezig waren, had de fietsschool een testparcours neergezet dat naar hartenlust werd gebruikt. Dit maakte voor ons nog eens extra duidelijk dat het werkt: op een leuke manier iets belangrijks als fietsvaardigheid en daarmee veiligheid stimuleren. Ronduit geweldig!”

Het is de bedoeling dat de BMX Fietsschool nog dit schooljaar in Schiedam van start gaat.

Foto: Gino van Meenen

BMX Fietsschool van start in Schiedam met hulp Ronde Tafel

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws