dinsdag, 18 oktober 2016 09:06

Boeken en muziek in Kethelse Jacobuskerk

Schiedam - In de pastorie van de Jacobuskerk te Kethel (Schiedam-Noord) wordt op vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober de jaarlijkse boekenmarkt gehouden. Er is een bijzonder veelzijdig aanbod van honderden gebruikte (en soms nog nieuwe) boeken. Ook CD’s, grammofoonplaten en religieuze artikelen zijn te koop.

De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het fraaie monument, dat te vinden is aan de Kerkweg 51. Op vrijdag is de pastorie open van vier tot zes uur en op zaterdag van elf tot twee. Wie boeken, CD’s en kleine religieuze artikelen over heeft en die wil opruimen, kan ze tevoren afleveren op dinsdag- tot en met vrijdagochtend van half tien tot half twaalf.

Poëzie van de piano

Op zaterdag 31 oktober is er bovendien om twee uur in de monumentale kerk aansluitend een concert door Liene Madern-Stradina onder de titel “Poëzie van de piano”. Liene Madern uit Letland is gespecialiseerd in het bespelen van historische instrumenten zoals klavecimbel, fortepiano en orgel. Zij treedt regelmatig op in Europa als klavecimbel bespeelster. In de Jacobuskerk brengt zij samen met de vocaliste Annemarie Verburg muziek van Schuman, Chopin en Schubert ten gehore. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrager wordt op prijs gesteld.

Boeken en muziek in Kethelse Jacobuskerk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws