maandag, 10 augustus 2015 10:04

Boekpresentatie en speurtocht Kapitein Lappa 13 augustus in Museum Vlaardingen

De Vlaardingse schrijfster/illustrator Mirjam Touwslager presenteert donderdag 13 augustus vanaf 14.00 uur haar nieuwe kinderboek Kapitein Lappa in het pas heropende Museum Vlaardingen. De Vlaardingse kapitein Peet Bruinsma ontvangt het eerste exemplaar. Zijn sleepboot Willy B. speelt een rol in dit spannende nieuwe avontuur van Lappa en Hondje Wof, dat zich afspeelt in de Rotterdamse haven. Directeur Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx leest voor uit het boek. Kinderen kunnen daarna gratis meedoen aan de Lappa-speurtocht in het museum. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kapitein Lappa ontdekt de Rotterdamse haven
De Rotterdamse haven is het decor voor dit spannende nieuwe avontuur van Lappa en Hondje Wof. In de prenten van Mirjam Visker herkennen we Hotel New York, het ss Rotterdam, de Euromast en de Rotterdamse skyline. En natuurlijk passeren alle schepen die je in een Wereldhaven mag verwachten.

Om inspiratie op te doen voor haar nieuwe boek sprak Mirjam op bankjes aan de waterkant met gepensioneerde havenwerkers en maakte zij een vaartocht door de haven met de Willy B. Deze sleepboot van de Vlaardingse kapitein Peet Bruinsma speelt ook een rol in het boek. Kapitein Bruinsma ontvangt daarom 13 augustus het eerste exemplaar tijdens een feestelijke bijeenkomst in het zojuist heropende Museum Vlaardingen, aanvang 14.00 uur. Tijdens de bijeenkomst leest directeur Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx voor uit het boek, waarna kinderen gratis kunnen meedoen aan de Lappa-speurtocht (aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Kapitein Lappa is verkrijgbaar in de boekhandel en op locaties als Hotel New York, het Maritiem Museum, het ss Rotterdam en het Vlaardings Museum.

Over Uitgeverij LAPPA
De Vlaardingse Mirjam Touwslager, ontwerper van Lappa, eigenaar van uitgeverij LAPPA BOOKS, schrijft en illustreert onder haar kunstenaarsnaam Mirjam Visker.

Boekpresentatie en speurtocht Kapitein Lappa 13 augustus in Museum Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws