dinsdag, 22 augustus 2017 08:46

Boekpresentatie van een bijzonder kleurboek

Schiedam - Op 3 september 2017 van 16:00 – 17:30 uur wordt het kleurboek ‘Samen Kleuren’ officieel gepresenteerd in boekhandel het Schiedams Boekhuis. Speciale gast is Chris Oomen, directeur van DSW Zorgverzekeraar, aan wie het kleurboek aangeboden zal worden.

´Samen kleuren´ is een kleurboek voor met z’n tweeën. Het is gemaakt door de Schiedamse Margot Postma. Zij schildert, kleurt en tekent sinds 2014 in een verzorgingstehuis in de regio met dementerenden. Haar tekeningen zijn nu gebundeld, omdat Margot ze onder een groter publiek wil verspreiden. Haar droom is dat veel ouderen en dementerenden samen met een familielid, vrijwilligster of mantelzorger een paar uurtjes aan tafel in een ontspannen sfeer samen gaan kleuren. Wanneer gesprekken niet meer vanzelfsprekend zijn kan een samen-doe-activiteit uitkomst bieden. Contact is altijd en voor iedereen fijn. Nieuwe ervaringen en inzichten leren ons dat muziek, kunst en bewegen onze hersenen activeren en dat we ons beter gaan voelen. Overigens is het een kleurboek voor iedereen die graag met z’n tweeën tegelijkertijd wil kleuren.

‘Samen Kleuren’ is samengesteld uit de tekeningen die Margot Postma wekelijks maakte in het verzorgingstehuis in Vlaardingen. De geometrische uitgangspunten van de tekeningen zorgen actief en passief voor uitdagingen voor degene die kleurt. Met kijken, draaien en tellen en keuzes voor kleuren worden de hersenen geactiveerd en alleen al het kijken naar kleuren stimuleert de hersenen en geeft opwinding. En door deze opwinding komt er activiteit, want mensen willen méér van dat heerlijke goedje, ongeacht hun mentale gesteldheid of ouderdom.

Het startkapitaal is bijeengebracht door een crowdfundingsactie. De opbrengst van de kleurboeken gaat in eerste instantie naar een nieuwe oplage en uiteindelijk naar een goed doel: De Alzheimerstichting.

De toegang is gratis.

Aanmelden voor de boekpresentatie is gewenst via het Schiedams Boekhuis of via Margot Postma:

Het Schiedams Boekhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefonisch: 010-7611352

Margot Postma: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 010-7515231

Samen Kleuren De Basis, ISBN: 9789082704303, 42 bladzijden, € 9,95 

Samen Kleuren Original ISBN: 978-90-827043-1-0 120 bladzijden, € 24,95
Boekpresentatie van een bijzonder kleurboek

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws