maandag, 07 november 2016 11:30

Bomen en knakworsten op de Kloosterplaats

Schiedam - Op woensdagmiddag 16 november 2016 wordt de nieuwe Kloosterplaats weer een stuk groener. De drie groenbakken die in de eerste fase van de transitie van 'gat' naar plein zijn geplaatst, worden allen voorzien van bomen. En dat wordt feestelijk gevierd met een knutselactiviteit, een bomenlezing én een broodje knakworst.

In de transitie van 'gat' naar groen stadsplein zijn recentelijk drie grote, verhoogde, groenbakken geplaatst. De bakken zijn speciaal ontworpen om er onder meer bomen te kunnen laten groeien. Bomen zijn echter afhankelijk van een gunstig moment om geplant te worden. Dat gunstige moment is met het vallen van de herfst inmiddels aangebroken.

Op woensdag 16 november 2016 van 12.00-13.30 uur is het zover. Dan krijgen de bomen op de Kloosterplaats hun vaste plek. Het collectief Bolwerk (verantwoordelijk voor het ontwerp van het plein) en de gemeente Schiedam nodigen iedereen uit om te komen kijken naar de technische snufjes van het bomenplanten. Ook kan er worden geluisterd naar een bomenspecialist die al uw bomenvragen beantwoordt onder het genot van een broodje knakworst.
Dat het nieuwe plein al begint te leven voor het helemaal af is, is belangrijk volgens Bolwerkontwerper Joch Elderkamp: “Als de mensen de weg naar het plein nu al weten te vinden kan men er straks meteen volop van gaan genieten als het echt helemaal af is”.

Nadat bleek dat de meeste bomen in het toenmalige 'Gat van Bolmers' in te slechte en/of zieke staat waren om te behouden was de gemeente genoodzaakt deze te kappen met uitzondering van een grote eik. Deze eik gaat een grote rol spelen binnen het ontwerp van de avontuurlijke natuurspeelplaats die onderdeel gaat uitmaken van de voltooide Kloosterplaats. In de tweede fase van de aanleg van het plein wordt het gerestaureerde historische hek, het meubilair, een waterpunt en de natuurspeelplaats geplaatst.

Bomen en knakworsten op de Kloosterplaats

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws