woensdag, 22 maart 2017 18:51

Boomfeestdag in Schiedam

Schiedam - Het was vandaag de Nationale Boomfeestdag! Heeft u al een boompje gepland? Vanochtend startte wethouder Patricia van Aaken de dag door samen met leerlingen van groep 8 van de basisschool St Willibrordus een boom te planten.

De Boomfeestdag vindt ieder jaar plaats in maart. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen geplant. Het thema Boomfeestdag 2017 is Bomen verbinden.

Bomen hebben in de natuur ook een nadrukkelijk verbindende rol. De nieuwe aanplant van bomen heeft een positief effect ten aanzien van verschillende aspecten. Zo hebben bomen een positief effect op de gevolgen van klimaatverandering. Bewezen is dat bomen een bufferende functie hebben tijdens hevige regenval. Het overvloed aan water verdampen ze vervolgens weer via de bladeren in drogere warmere periode. Daarnaast zorgen bomen voor koelte in de zomer. Door het opnemen van CO2, afkomstig uit de uitlaatgassen van het verkeer, zorgen bomen ook voor een schonere en gezondere lucht.

Bomen helpen mee aan de ambitie van duurzaam Schiedam, 30 % CO2 reductie in 2030! Daarom doet de gemeente dit jaar mee met de boomfeestdag. Kijk voor meer informatie op www.boomfeestdag.nl

Boomfeestdag in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws