maandag, 16 maart 2015 11:20

Boomfeestdag ook in Vlaardingen gevierd

Een boom in de stad. Hoe belangrijk dat is, merk je vaak pas als er een boom gekapt wordt. Op de nationale Boomfeestdag (woensdag 18 maart) planten basisschoolkinderen samen met wethouder Ruud van Harten bomen op plekken waar deze eerder verdwenen door werkzaamheden of door aantasting door de iepziekte.

De kinderen van groep 7/8 van Vlaardingse Dagschool Erasmus planten bomen op het bedrijventerrein Groot Vettenoord. Hier zijn, door de iepziekte de afgelopen jaren veel bomen gekapt. Super jammer natuurlijk! Door twee soorten nieuwe iepen te planten, vullen de kinderen de laan weer aan. En er is natuurlijk wel gekozen voor iepen die resistent zijn tegen de iepziekte.

De kinderen van groep 8 van basisschool Avonturijn gaan de buurtbewoners blij maken met ratelpopulieren, zwarte berken, meidoornen en lijsterbessen. De school staat midden tussen de nieuwbouw in de Babberspolder. Met nieuwe woningen en een nieuw winkelcentrum is er een mooie nieuwe wijk ontstaan. Maar vanwege de werkzaamheden moesten er ook bomen gekapt worden. De kinderen mogen hun nieuwe bomen planten in de 'Natuurwig', een parkachtige groenstrook met verschillende bomen, struiken, paadjes, hoogtes en wadi's.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws