maandag, 04 juli 2016 09:03

Borstkliniek behaalt wederom roze lintje

Schiedam - Borstkankervereniging Nederland (BVN) kent de Borstkliniek van Franciscus Gasthuis & Vlietland net als voorgaande jaren het 'roze lintje' toe. Ieder jaar scherpt BVN de criteria weer aan. Ze toetst daarbij wat patiënten belangrijk vinden en verzamelt informatie van beroepsgroepen, zorgverzekeraars en zorgverleners vanuit ziekenhuizen.

Om het roze lintje te ontvangen moet de Borstkliniek voldoen aan alle verplichte criteria en minstens zeven van de overige negen criteria. De Borstkliniek is er dan ook trots op dat ze opnieuw aan de aangescherpte criteria van de borstkankervereniging voldoet.

Toegewijd mammateam

Eén van de verplichte criteria is de samenstelling van het mammateam. Het team moet multidisciplinair samenwerken en zich helemaal richten op borstkanker. Hierdoor zijn patiënten ervan verzekerd dat er vanuit verschillende invalshoeken naar hun ziektebeeld wordt gekeken door specialisten met specifieke kennis en ervaring op het gebied van borstaandoeningen. Bij de Borstkliniek werken in borstkanker gespecialiseerde radiologen, (plastisch)chirurgen, pathologen, radiotherapeuten, klinisch genetici en internist-oncologen.

Over de Borstkliniek

De Borstkliniek begeleidt en behandelt jaarlijks 2000 patiënten met een verdenking op borstkanker of een aandoening van de borst(en). Hierdoor heeft het team veel ervaring en expertise. Bij de Borstkliniek kunnen patiënten rekenen op een snelle diagnose, persoonlijke begeleiding en een optimaal nazorgtraject. Kijk voor meer informatie op www.borstkliniekrijnmondnoord.nl.

Monitor

De Monitor Borstkankerzorg combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en is bedoeld als keuze-instrument. Meer informatie over de monitor is te vinden op de website www.monitorborstkankerzorg.nl

Borstkliniek behaalt wederom roze lintje

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws