dinsdag, 21 juli 2015 13:58

Borstkliniek Vlietland behaalt opnieuw roze lintje

Borstkankervereniging Nederland heeft Borstkliniek Rijnmond Noord, locatie Sint Franciscus Gasthuis en locatie Vlietland Ziekenhuis, opnieuw beloond met het roze lintje. Dat betekent dat beide locaties van de Borstkliniek borstkankerzorg bieden op het hoogste niveau.

Ook de ervaringen van patiënten wegen mee bij de toekenning van het lintje. Uit meerdere reacties van het patiëntervaringsonderzoek blijkt dat patiënten tevreden zijn over de zorg van Borstkliniek Rijnmond Noord. 'Bedankt voor de persoonlijke benadering. Fijn om steeds dezelfde gezichten te zien. Ook de begeleiding vind ik echt top' zo luidde een van de reacties. Die waardering door patiënten is voor de Borstkliniek een belangrijk criterium. De Borstkliniek is er dan ook trots op dat ze aan de aangescherpte criteria van de borstkankervereniging voldoet.

Samenwerking Erasmus MC
De chirurgen van de Borstkliniek zijn gespecialiseerd in het 'oncoplastisch opereren': het kwaadaardige weefsel verwijderen met een mooi cosmetisch resultaat. De Borstkliniek werkt nauw samen met plastisch chirurgen van het Erasmus MC. Bij de Borstkliniek is het mogelijk om een directe borstreconstructie te laten uitvoeren. De borstamputatie en borstreconstructie vinden dan tijdens dezelfde operatie plaats. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een directe reconstructie. De keuze hiervan is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type en stadium van de borsttumor, uw algemene gezondheidstoestand, leeftijd en leefstijl.

Over de Borstkliniek
Bij Borstkliniek Rijnmond Noord kunt u rekenen op een snelle diagnose, persoonlijke begeleiding en een optimaal nazorgtraject. De Borstkliniek behandelt en begeleidt jaarlijks bijna 400 patiënten met borstkanker en heeft hierdoor veel ervaring met en kennis over borstaandoeningen. Het behandelteam bestaat uit medisch specialisten en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in borstaandoeningen. Zij begrijpen dat een borstaandoening veel impact heeft op het leven van de patiënt en haar naasten. Daarom begeleidt het behandelteam patiënten en hun naasten in het gehele traject waarbij zorg op maat wordt geboden op lichamelijk, psychisch en emotioneel vlak.

Kijk voor meer informatie op www.borstkliniekrijnmondnoord.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws