dinsdag, 16 mei 2017 19:03

Bouw 26 eengezinswoningen Rivierzone start na zomervakantie

Vlaardingen - De bouw van de eerste 26 eengezinswoningen in Nieuw Sluis aan de Galgkade in Vlaardingen start na de zomervakantie van dit jaar.

De gemeente en het Consortium Rivierzone Vlaardingen (CRV) hebben een overeenkomst over de grondverkoop en alle 26 woningen zijn verkocht. CRV wil op het terrein rond het station Vlaardingen Centrum in totaal 141 eengezinswoningen realiseren. Het nieuwbouwproject Nieuw Sluis bestaat uit de deelgebieden Galgkade, Spoor & Sluis en Parallelweg.

Wethouder Hans Versluijs: “Ook de omgevingsvergunning voor de bouw van de 26 woningen is onherroepelijk verleend. Dus na kan na vele jaren van voorbereidingen na de zomervakantie de eerste paal in de Vlaardingse Rivierzone de grond in. Naar verwachting is de oplevering aan het einde van het eerste kwartaal van 2018. Mooi dat er schot in zit!’’

Het deelgebied Galgkade ligt aan de Deltaweg en de Galgkade, een belangrijke verbindingsweg in Vlaardingen. Voor het verlenen van de omgevingsvergunning heeft de gemeente en de DCMR onder andere de invloed van het weggeluid van de Deltaweg/Galgkade op de woningen onderzocht en de ontwikkelaar heeft die uitkomsten in het bouwplan opgelost. Ook heeft de ontwikkelaar extra aandacht besteed aan duurzaamheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen op alle dakvlakken, waardoor de nieuw te bouwen woningen zeer energiezuinig zijn.

Wonen aan het water
Vanaf 1998 werkt de gemeente aan plannen om de gehele Rivierzone een impuls te geven. Het totale gebied ligt prachtig langs de Nieuwe Maas, maar in het verleden zijn vooral de industrie en de havens hier tot bloei gekomen. De aanpak van de Rivierzone is gericht op het realiseren van woningbouw in het centrale gebied rondom de Koningin Wilhelminahaven, de Buitenhaven, de Westhavenkade en het Stationsgebied Centrum, met respect voor en behoud van de bedrijfsactiviteiten in de rest van het rivierzonegebied. Het is de bedoeling om de stad naar het water brengen. Voor het Stationsgebied Centrum is woningbouw opgenomen in het in 2010 onherroepelijk geworden bestemmingsplan.

De gemeente sloot in 2015 een overeenkomst met CVR over woningbouw in het zogenaamde Kerngebied van de Rivierzone. De nadruk van de woningbouw ligt op het Stationsgebied Centrum, inmiddels Nieuw Sluis genoemd, en op het Schiereiland van de Koningin Wilhelminahaven, dat de naam Eiland van Speyk heeft gekregen. De toekomstige bewoners van de stoere woonwijk Eiland van Speyk krijgen een woning met uitzicht op de rivier of de kades en de bewoners van Nieuw Sluis gaan wonen vlakbij het nieuwe metrostation Vlaardingen Centrum en aan de Delflandsedijk.

Ook veel animo voor Nieuw Sluis fase twee
Ook voor de tweede fase van de bouw van Nieuw Sluis is veel belangstelling. Voor de volgende 36 nieuwbouwwoningen hebben zich al ruim 100 kandidaten gemeld. De eerste verkoopgesprekken met de makelaar staan gepland voor eind mei. Meer weten? Kijk op www.rivierzone.com.

Bouw 26 eengezinswoningen Rivierzone start na zomervakantie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws