maandag, 22 februari 2016 09:42

Bouw Euroscoop Schiedam vertraagd

De bouw van de megabioscoop op Schieveste is zeker met een paar maanden vertraagd. Dat meldt het AD vandaag. "De eerste paal voor de bioscoop had eigenlijk vorige maand al de grond in moeten gaan, maar het is verdacht stil op het terrein tussen rijksweg A20 en station Schiedam Centrum." aldus de krant.  De vervuilde grond is inmiddels verwijderd maar een eerste paal is er nog niet geslagen. De voorbereiding vraagt naar verluid meer tijd. "De sonderingen bijvoorbeeld, daarvoor is meer studie nodig. Meer dan we vooraf hadden ingeschat." laat het AD optekenen uit de mand van Marleen van der Mijnsbrugge, woordvoerster van Argos PM. 

De Schiedamse Euroscoop wordt gebouwd door het Belgische Argos PM, een jong bedrijf, dat opvallend genoeg geen website heeft. Argos PM bouwde eerder de bioscopen Acinapolis, Siniscoop, Euroscoop Genk, Euroscoop Tilburg en Agora.  Euroscoop gaat ook een theater voor 2.500 bezoekers bouwen in het winkelcentrum Boven ’t Y, in Amsterdam. Ook daar is nog niet bekend wanneer de bouw start of wanneer de bios open zal gaan.

Het architectonisch ontwerp van Euroscoop Schiedam is van het Tilburgse Forum Architecten & Planners. Het bureau ontwierp niet alleen de bioscoop, maar ook de rest van het complex dat langs de A20 en bij het NS Station Schiedam-Centrum wordt gerealiseerd. Zo komt er een parkeergarage met circa 900 plekken, enkele horecagelegenheden, een sportschool, een speelparadijs en een hotel. De bioscoop Euroscoop Schiedam krijgt in totaal 11 zalen en circa 2.600 stoelen. Concrex Bedrijfsbouw gaat het complex bouwen. Pieters Bouwtechniek is het ingenieursbureau wat voor de constructieadviezen zorgt.

Bouw Euroscoop Schiedam vertraagd

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws