vrijdag, 08 april 2016 00:44

Bouw hoofdentree Wilgenrijk nu officieel van start

Wethouders Arnold Keijzer en Kees Pleijsier van de gemeente Maassluis hebben maandag 4 april 2016 met het onthullen van het bouwbord het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de hoofdentree van Wilgenrijk.

Bouwconcern Dura Vermeer is verantwoordelijk voor het realiseren van de kenmerkende hoofdentree van het nieuwe groen-landelijke woongebied. De werkzaamheden zijn naar verwachting in april 2017 afgerond.

Cornelis van der Lelylaan

De nieuwe hoofdentree van Wilgenrijk krijgt de naam de Cornelis van der Lelylaan en sluit aan op de bestaande T-kruising Westlandseweg en Uiverlaan. Dura Vermeer is gestart met het aanpassen van de T-kruising Westlandseweg en Uiverlaan. In de eerste fase, die drie weken duurt, wordt zonder enige hinder voor het verkeer de nieuwe aansluiting gemaakt op het kruispunt.

Versmalling en snelheidsbeperking

Hierna past Dura Vermeer gefaseerd het kruispunt aan en wordt de weg geasfalteerd, de openbare verlichting aangepast en de verkeersregelinstallatie vervangen. Gedurende deze periode zijn de rijstroken van de Westlandseweg ter plaatse van het kruispunt versmald en geldt er een snelheidsbeperking voor het verkeer.

Nachtelijke afsluitingen in juli

Begin juli 2016 rondt Dura Vermeer de werkzaamheden aan het kruispunt af met het asfalteren van het kruispunt tijdens een aantal nachtelijke afsluitingen voor het verkeer.

Wilgenbrug

Nadat het kruispunt is aangepast, beginnen de werkzaamheden aan de Wilgenbrug . Deze is ontworpen als een slanke witte boog en kruist de Weverskade en vormt de verbinding tussen de Westlandseweg en Wilgenrijk. Uniek is dat in het tussensteunpunt van de brug een poldergemaal is geïntegreerd, dat voor de waterbeheersing van het woongebied zorgt.

Bouw hoofdentree Wilgenrijk nu officieel van start

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws