dinsdag, 04 augustus 2015 15:54

Bouwdorp Maassluis West wordt kinderboerderij

Het jaarlijkse Bouwdorp Maassluis West vindt van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 augustus 2015 plaats. Met als thema 'kinderboerderij' belooft het weer een vrolijke boel te worden op het grasveld bij de Kardinaal Alfrinkschool. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn elke dag van 10.00 tot 16.00 uur welkom. Donderdag 20 augustus 2015 om 14.00 uur maakt een jury de prijswinnaars bekend.

Veel te doen en te zien
Op de kinderboerderij is altijd veel te doen en te zien. Je vindt er koeien, geiten, schapen, varkens, kippen, pony's, ezels, konijnen, cavia's en noem maar op.

Elk dier eigen huis
Elk dier, groot en klein, heeft er zijn eigen huis. Een kippenren, konijnenberg, koeienstal of paardenbak? Tijdens het Bouwdorp is alles mogelijk.

Alle materialen aanwezig
Kinderen maken zelf hun favoriete bouwwerk met behulp van pallets, hout, hamers en spijkers. Alles is aanwezig op locatie, de kinderen hoeven zelf geen materialen mee te brengen.

Inschrijven
Kinderen kunnen zich al op maandag 17 augustus tussen 10.00 en 14.00 uur inschrijven bij de Kardinaal Alfrinkschool aan de Dr. Schoutenlaan 3 in Maassluis.

Consumptiebonnen
Op de bouwdagen krijgen de kinderen een lekkere traktatie. Wel is het de bedoeling dat ze zelf een lunchpakketje meenemen. Een patatje kan ook, want dat wordt dagelijks gebakken. Er zijn consumptiebonnen te koop voor chips, limonade en patat.

Stevige, dichte schoenen
Voor de veiligheid zijn stevige, dichte schoenen (dus geen slippers) verplicht, ook voor bezoekers.

Vrijwilligers en sponsors
Het bouwen gebeurt onder begeleiding van volwassenen. Vele wijkbewoners, de Commissie Leefbaarheid Burgemeesterswijk en wijkvereniging De Flat zetten zich in om het Bouwdorp goed en veilig te laten verlopen. Ook sponsors, waaronder Maasdelta Maassluis, ondersteunen het Bouwdorp van harte.

Nog vrijwilligers gezocht
De organisatie kan nog vrijwilligers gebruiken. Wie het leuk vindt om te helpen kan zich melden bij Ria Derwort via telefoonnummer (010) 592 08 15 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Marjan Heesbeen via telefoonnummer (06) 44 61 85 00 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bouwdorp Maassluis West wordt kinderboerderij

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws