zondag, 19 juni 2016 00:32

Drie gewonden bij zeer grote brand Ringerstraat Schiedam

mediatv

Schiedam - In de nacht van zaterdag op zondag is rond middernacht brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Ringerstraat in industriegebied 's-Graveland in Schiedam. Het betrof in eerste instantie een uitslaande brand bij 010 Autoverhuur. In hetzelfde gebouwblok zitten ook andere bedrijven waaronder Verhoeven Kantoortotaal. De brandweer kon het pand aanvankelijk niet in.

Omstreeks 1:10 uur vond er een rookgasexplosie plaats. Dit wordt veroorzaakt door een snelle brandontwikkeling. De voorzijde van het pand is eruit geblazen. Drie brandweerlieden en een medewerkers van Joulz lichtgewond zijn geraakt. Twee van hen zijn overgebracht naar het EMC voor verdere behandeling. De hulpdiensten schaalde verder op naar GRIP 1.
De zwarte rookwolken trokken over het industrieterrein in de richting van Schiedam centrum en waren in de wijde omgeving te zien.

Een deel van het pand is ingestort. De brandweer heeft in de omgeving metingen verricht maar geen schadelijke concentraties waargenomen. Alle metingen waren negatief. Wel zijn er vijf stankklachten gemeld van bewoners uit de buurt.

Bij een Opel dealer aan de overkant van de straat zijn de ruiten gesneuveld door de explosie. De 's-Gravelandseweg was voor verkeer afgesloten in beide richtingen.

Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Drie gewonden bij zeer grote brand Ringerstraat Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws