maandag, 03 april 2017 16:22

Brand bij van Gansewinkel Rotterdam ook in Schiedam te ruiken

mediatv

Rotterdam - Bij afvalverwerker van Gansewinkel aan de Rotterdamse Ophemertstraat woedt maandagavond wederom brand. Deze keer staat er een hoeveelheid vuil wat is opgeslagen in diverse containers in brand. Het is ook in Schiedam te ruiken.

Rond 19.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een buitenbrand op het bedrijfsterrein. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek het om een flink exemplaar te gaan. Om de brand goed te kunnen bestrijden werden onder meer een schuimblusvoertuig van de Gezamenlijke Brandweer en een blusvaartuig van het havenbedrijf ter assistentie gevraagd.

Omdat de rookwolken van de brand over de naastgelegen Waalhavenweg trokken hebben de hulpdiensten er voor gekozen om de wegenige tijd geheel af te sluiten. Deze afsluiting had grote gevolgen voor een groot aantal bedrijven die hier gevestigd zijn en die voor vrachtverkeer niet meer te bereiken waren. Ook bewoners van de wijk Heijplaat ondervonden hier hinder van omdat deze weg de enige route is om hun huis te bereiken.

Om 22:30 werd het sein brand meester gegeven en werd het terrein weer overgedragen aan de eigenaar. Er zijn bijzondere stoffen in de lucht gemeten.

Brand bij van Gansewinkel Rotterdam ook in Schiedam te ruiken

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws