dinsdag, 31 mei 2016 14:29

Brand Vulcaanweg Vlaardingen

Vlaardingen - Aan de Vulcaanweg in Vlaardingen is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Er is ook een NL-Alert melding uitgegaan. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Het betrof een brand in twee machines die mangaan verwerken bij de NEM. De Brandweer schaalde naar 'grote brand'. GRIP 1. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Wel drie personen van het bedrijf ter controle nagekeken.

Gevaarlijke rook

Het poeder wat bij de brand in Vlaardingen vrijkwam (mangaan) is bij inademing irriterend voor de luchtwegen. Bij langdurige (of herhaalde) blootstelling kan de stof effecten hebben op de longen en het centraal zenuwstelsel. De rookontwikkeling trok over Vlaardingen-Oost..De gemeente Vlaardingen waarschuwde: "Sluit ramen en deuren en zet de mechanische ventilatie uit. Ook huisdieren niet naar buiten." De brandweer koelde eerst de omgeving.

Mangaan is moeilijk te blussen met water.

De brandweer was met groot materieel ter plaatse, ook twee blusvaartuigen van de divisie Havenmeester Rotterdam waren ter plaatse. Uit Alphen aan de Rijn en Nijmegen kwamen twee (spoed)transporten met poeder- en schuimblussers.

Verkeerschaos

Het treinverkeer tussen Vlaardingen centrum en Oost was uren gestremd. Ook is er geen enkel verkeer mogelijk naar Vulcaanweg. Door de afsluiting van diverse wegen rondom het brandterrein was er al snel sprake van behoorlijke verkeerhinder. De afritten Vlaardingen vanaf de A4 waren beide DICHT

Afbeelding: Media Tv

Getuigenverklaring van een leerling van t Groen:

Foto 31 05 16 18 35 42

Brand Vulcaanweg Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws