vrijdag, 19 augustus 2016 15:11

Britt Eerland heeft in Rio gestreden voor wat ze waard was

waterwegsport

Schiedam – De Olympische spelen duurde voor toptafeltennisster Britt Eerland niet langer dan een dag. Na jaren van voorbereiding verloor de sympathieke schiedamse met het Nederlandse dames taffeltennisteam in de eerste ronde tegen Oostenrijk met 2-3.

Eerland verkocht haar huid echter duur en liet de wereld zien over een ijzersterke mentaliteit te beschikken. In de beslissende partij tegen de sterke Liu Jia maakte ze een 0-2 achterstand knap goed maar werd de beslissende vijfde game jammerlijk verloren.
Al met al kijkt de comming woman van het Nederlandse tafeltennis tevreden terug op haar Olympische debuut : “ik heb gestreden voor wat ik waard was, ” aldus de pouwervrouw.

Britt, jullie gingen voor een medaille, wat ging er mis !

“Normaal gesproken waren we inderdaad kanshebber maar onze beste speelster Li Jiau had last van haar arm. Normaal gesproken staat zij er echt als het moet en wint zij 99 van de 100 partijen maar nu verloor zij de eerste, waardoor je een mentale dreun krijgt. Hierna liep de dubbel ook niet echt lekker en kom je 0-2 achter. Hierna komen we knap terug warna ik in mijn partij bij 2-2 nog de kans krijg om de wedstrijd naar ons toe te trekken mocht niet zo zijn.”

Hoe verliepen jou eigen partijen?

“De dubbel liep niet echt lekker en die verloren we dan ook. De beslissende partij kwam ik snel op een 0-2 achterstand waarna ik dacht dat ik van de tafel zou worden geslagen. Daarna dacht ik alleen maar doorgaan en vechten ! Op een gegeven moment ging ik steeds meer punten pakken en merkte dat mijn tegenspeelster zenuwachtig werd. Toen ik op 2-2 kwam dacht ik nu pak ik haar, maar op het beslissende moment had ik gewoon pech en verloren we de wedstrijd.”

En toen brak je....

“ Na het beslissende punt was ik helemaal op, ik had me helemaal gegeven en gestreden voor wat ik waard was. Ik maakte nog een buiging naar het publiek en toen ging er van alles door me heen en hield ik het niet droog. Al die jaren training, alles voor dat ultieme doel, en dan na twee partijen kan je naar huis....... Ik wilde nog niet dat het klaar was, want ik had gewoon verdient te winnen...maar als bestaat niet in de topsport.”

En hoe is je gevoel ruim een week later?

“ Die laatste partij gaat nog steeds door mijn hoofd. Hoe had ik het beter kunnen doen? En wat ging er mis? Ondanks dit overheerst er steeds meer het gevoel dat ik een uitstekende prestatie heb neergezet en mijn doelen heb behaald. Ik was fit, goed getraind en ben doorgegaan tot het einde ! Daarnaast heb ik natuurlijk genoten van het hele plaatje. De sfeer en entourage, ander sporters ontmoeten, geweldig om mee te maken !”

Dat smaakt naar meer !
“ Jazeker, ik heb laten zien dat ik het in mij heb om op een platform als de Olympische spelen, vrij en goed te spelen, ondanks alle spanningen. Ik hoop dat ik deze lijn door kan trekken naar eerst de OKT en vervolgens aanwezig kan zijn in Tokio 2020. Wie weet wat daar nog uitkomt. ik weet nu dat ik het aankan !”

Britt Eerland heeft in Rio gestreden voor wat ze waard was

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws