woensdag, 02 maart 2016 23:46

Britt Eerland met Nederlands team naar een achtste finale WK tafeltennis

waterwegsport

De Schiedamse Britt Eerland heeft met het Nederlands tafeltennisteam op het WK de 1/8 finale bereikt. De laatste wedstrijd tegen Singapore ging met 2-3 verloren. Eerder werd van Wit-Rusland, Polen en Oekraïne gewonnen en werd zonder Li Jiao met 2-3 van Frankrijk verloren. De dames spelen een 1/8ste finalewedstrijd tegen een nummer drie uit een andere poule voor een plaats in de kwartfinale.

Wederom maximaal aantal wedstrijden nodig

Net als tegen Oekraïne en Frankrijk kwam er tegen Singapore een vijfde wedstrijd aan te pas om het duel te beslissen. Li Jiao begon het duel tegen Tianwei Feng, de nummer 8 van de wereld. Het werd een spannende en gelijk opgaande wedstrijd die uiteindelijk met 3-2 door de Nederlandse werd gewonnen, waarmee het team op een1-0 voorsprong kwam. In de tweede wedstrijd stond Li Jie tegenover Mengyu Yu, de nummer 34 van de wereld. Tijdens de wedstrijd kon Li Jie het spel van haar tegenstandster niet ontregelen en met een 0-3 overwinning voor Yu kwam de stand op 1-1. Britt Eerland bracht het team weer op een voorsprong door in drie games van Isabelle Siyun Li te winnen.

Deze wedstrijd kon Li Jie haar goede reeks van eerdere wedstrijden helaas niet voortzetten. Tegen Tianwei Feng ging de vierde wedstrijd in drie games (7-11 3-11 9-11) verloren. Aan Li Jiao de uitdaging om in de laatste partij tegen Mengyu Yu alsnog de overwinning binnen te slepen. De eerste game wist de Nederlandse nog te winnen, maar hierna gingen de games telkens met klein verschil naar de speelster uit Singapore. Hiermee verliest Nederland het laatste pouleduel tegen Singapore met 2-3. Met deze tweede verliespartij eindigen de dames op een tweede plaats in poule C.

Tegenstander 1/8ste finale nog onbekend

Tijdens de dag met de laatste poulewedstrijden worden de nummers 2 en 3 van alle poules tegen elkaar geloot voor de 1/8ste finale wedstrijden. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich samen met de nummers 1 van alle poules voor de kwartfinales. De 1/8ste finales worden op 3 maart gespeeld, de tijd is afhankelijk van de loting die later vandaag plaats vindt.

Britt Eerland met Nederlands team naar een achtste finale WK tafeltennis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws