zondag, 04 september 2016 01:05

Britt Eerland speelt met Oranje tafeltennisteam in Schiedam

Schiedam - Tafeltennisclub Scyedam uit Schiedam heeft de organisatie toegewezen gekregen van twee EK kwalificatiewedstijden. Op dinsdag 1 november zal het Nederlands damesteam een EK kwalificatiewedstrijd spelen in Schiedam.

Britt Eerland komt dus met het Nederlands team in actie bij haar eigen club en in haar eigen stad. Li Jiao zal overigens geen deel meer uitmaken van het Nederlands team. De Nederlandse routinier (43 jaar) heeft besloten (na de Olympische Spelen) te stoppen. Waarschijnlijk zal Linda Creemers haar plaats innemen (naast Li Jie en Britt Eerland)

Overigens zal de 2e wedstrijd (zie onder) tegen Griekenland ook in Schiedam plaatsvinden (datum nog onbekend) !!!!!

Thuiswedstrijden:
Dames, Championship Division group B
•Nederland – Roemenië, 1 nov 2016
•Nederland – Griekenland, datum nog niet bekend (voorjaar 2017)

Info:

In het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 worden de kwalificatiewedstrijden voor de Europese Kampioenschappen 2017 voor teams gespeeld. Zowel het Nederlandse dames als herenteam komen tijdens deze kwalificatie uit in de hoogste categorie, genaamd de Championship Division.

In deze kwalificatiereeks wordt gespeeld in poules van drie landen. Ieder land treft elkaar in een thuis- en uitwedstrijd, wat neerkomt op een totaal van vier wedstrijden per land. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor de Championship Division tijdens het EK, de nummers 3 gaan naar de Standard Division (2e categorie). De nummers 2 spelen een play-off tegen een andere nummer 2 (wederom uit en thuis), waarvan de winnaar zich plaatst voor de Championship Division en de verliezer voor de Standard Division.

Binnenkort meer informatie via www.ttvscyedam.nl (ook over de kaartverkoop

Foto: Screenshot Olympische Spelen NOS

Britt Eerland speelt met Oranje tafeltennisteam in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws