maandag, 29 juni 2015 15:02

BRLN loopt vol voor eerste videoclip van C.C. Grand

In een afgeladen podiumcafé Berlijn te Vlaardingen stond afgelopen zondag 28 juni een nieuwsgierig publiek klaar om de met veel tamtam aangekondigde eerste videoclip van de Vlaardingse band C.C. Grand te bekijken.

Bandlid Rutger van Houwelingen voerde de spanning verder op door vooraf zanger/gitarist Corvin over het nummer in de clip, 'All There Ever Was', te interviewen. Keurhorst: "Het nummer gaat over elkaar niet begrijpen en dan maar over vervormde herinneringen praten. Je stelt het echte gesprek uit – omdat je weet dat het geen zin heeft. En op een gegeven moment is het dan ook echt te laat om dat gesprek nog te voeren..." De TV-makers van De Aanpak, in het verleden winnaars van een Gouden Kalf, hebben de muziek van CC Grand sterk verbeeld in een mislukkende vader-zoonrelatie, waarbij Corvin, ondersteund door zijn band, zijn 'jongere versie' en zijn 'vader' terugblikt op een verregende jeugd.

De clip werd meerdere malen gedraaid, en het applaus van het publiek nam eigenlijk eerder toe dan af. Een paar reacties: '(...)On-Nederlands goed!', 'Ze zijn klaar voor de landelijke podia!'. In navolging van deze kreten wil de band nu de volgende droom verwezenlijken: een debuutalbum. Dus was het logisch dat bandmanager Elroy Timmermans, terwijl de band het podium beklom voor – natuurlijk - een optreden, behoorlijk druk kreeg met alle vooraanmeldingen voor de crowdfundingactie: op www.voordekunst.nl biedt CC Grand namelijk iedereen, voor bedragen tussen de 10 en 1000 euro, een aantal 'tegenprestaties' (de CD, een privé-concert, een T-shirt, enzovoorts) aan, om zo hun debuutalbum te kunnen financieren. Het plan is om de CD, die geproduceerd gaat worden door Guido Aalbers (Muse, Coldplay, Counting Crows), vanaf oktober in zijn studio op te nemen.

En wat gaat CC Grand na deze middag doen? Corvin Keurhorst: "Spelen! Bijvoorbeeld 4 juli op het Maasboulevardfestival in Schiedam, en 8 augustus op het hoofdpodium van het Vlaardingse Zomerterras, als support van Bo Saris! Plus- we gaan ons stevig voorbereiden op de opnames. Want we zijn perfectionisten, maar we willen ook juist de live-sfeer op de CD vangen!"

De clip 'All There Ever Was' is te vinden op Youtube (https://youtu.be/BujIpDjzNNA). Sinds de release op zondagavond is de clip maandagochtend in totaal al meer dan 3000 maal bekeken op Youtube en Facebook.

Op https://www.voordekunst.nl is vanaf heden onze crowdfunder voor het debuutalbum te vinden.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws