zaterdag, 16 september 2017 19:28

Brons voor Britt

waterwegsport Schiedam - De Nederlandse tafeltennissters, met de Schiedamse Britt Eerland, hebben zaterdag niet de finale bereikt voor landenteams. Duitsland was in de halve finale met 3-2 te sterk voor Eerland en co. Maar ze hebben wel de bronzen medaille veroverd. 

Die medaille was al zeker ongeacht de prestatie in de halve eindstrijd. De Schiedamse Eerland is supertrots. ,,Het is gewoon bizar dat we een medaille hebben. Ik ben zelf heel erg tevreden.”

De topprestatie van vrijdag tegen Oostenrijk staat in het geheugen gegrift voor Eerland. Bij een stand van 2-2 mocht ze voor de beslissing zorgen. ,,Ik moest het opnemen tegen Liu Jia. Zij staat 26e op de wereldranglijst en van haar verloor ik op de Olympische Spelen met 12-10 in de vijfde game. Nu had ik echt iets van; ik ga je pakken! Bij ieder punt. Dat is uiteindelijk gelukt en dat ook nog met drie tegen nul.”

Uiteindelijk staat Nederland dus met een bronzen medaille. ,,Voor ons was het al knap dat we de poulefase doorkwamen en vervolgens ook nog Oostenrijk versloegen. Dat we het Duitsland ook nog zo moeilijk maakten is ook erg goed. Dat hadden mensen echt niet verwacht. En wij zelf ook niet!”
Brons voor Britt

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws