woensdag, 17 december 2014 14:33

Buiten Beeld Busreis Schiedam naar Wijlre en Maastricht

Op zaterdag 28 maart organiseren de cultuurscouts van Mooi Werk een Buiten Beeld Busreis naar Zuid-Limburg, een gevarieerde kunstreis naar Wijlre en Maastricht. Een bezoek aan het Bonnefanten Museum Maastricht en het Bonnefanten Hedge House en de tuinen van Kasteel Wijlre.

Midden in het arcadische landschap van Zuid-Limburg ligt kasteel Wijlre- al drie en een halve eeuw op de juiste plek. Met een geschiedenis die teruggaat tot de twaalfde eeuw, toen hier ooit een waterburcht zich weerde. Vlakbij ligt Gulpen, Valkenburg is een steenworp ver, Maastricht en Aken liggen ieder een andere kant op van de eeuwenoude baan.
In het Hedge House zal in maart 2015 een tentoonstelling te zien zijn van de Litouwse kunstenaar Ricardas Vaitiekunas gemaakt door gastconservator Kestutis Sapokas en Stijn Huijts.
Het Bonnefantenmuseum toont de allereerste overzichtstentoonstelling van Henri de Fromantiou. Het Bonnefanten toont een grote selectie schilderijen van deze 17de-eeuwse stilleven schilder, die geboren werd in Maastricht en zijn hoogtijdagen beleefde als hofschilder in Potsdam. De tentoonstelling belicht niet alleen Henri de Fromantiou's oeuvre, maar ook zijn positie als hofschilder, kunsthandelaar en restaurateur in dienst van Frederik Willem I, keurvorst van Brandenburg. De Fromantiou had het talent om een vorstelijke wereld te scheppen en deed dit in prestigieuze jachtstillevens en stillevens van luxe producten als bloemen en fruit.

We zullen gezamenlijk lunchen bij Museumcafe Ipanema in het Bonnefantenmuseum.

Praktische informatie:
Op zaterdag 28 maart 2015 vertrekt om 8.30 uur de bus vanaf het Bachplein in Schiedam. We arriveren rond 11.00 uur in Maastricht.
Tussen 16.30 en 17.00 uur zal de bus vanuit Zuid-Limburg weer terug rijden naar Schiedam. We arriveren rond 19.00/19.30 uur weer op het Bachplein in Schiedam.

Bijdrage: € 30,-, inclusief reis, rondleidingen en lunch. Bent u in het bezit van een Museumkaart, dan vragen wij u vriendelijk om deze mee te nemen.
Aanmelden: via 010-273 47 80 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws