donderdag, 19 januari 2017 16:24

Buitenaardse opening in De Ketelfactory

Schiedam - Op zaterdag 28 januari 2017 van 15.00 – 17.00 uur opent de solotentoonstelling ‘It can talk in any language in 384.400 kilometer’ van Sarah Pichlkostner onder curator Lucette ter Borg.

De expositie loopt van 28 januari t/m 9 april 2017 en is iedere vrijdag tot en met zondag gratis toegankelijk. Op zondag 19 februari en maart kunt u zich nog opgeven voor een kosteloze rondleiding.

De Oostenrijkse kunstenaar Sarah Pichlkostner – in mei 2016 met veel succes afgestudeerd aan De Ateliers in Amsterdam – verandert de negentiende-eeuwse architectuur van de Schiedamse Ketelfactory in een totaaltheater, waarin elk object zijn eigen persoonlijkheid heeft en elke persoon in een andere taal communiceert. Wat alles en iedereen bindt is het grenzeloze, niet te stuiten verlangen om onszelf te verbeteren via gadgets en apps. In de beste van alle werelden reizen we met z’n allen 384.400 kilometer naar de maan, tarten we de zwaartekracht (of bedenken gewoon een andere kracht), kunnen we onszelf morphen en vervolmaken tot elke gedaante en elk object dat we maar willen: onze vader, moeder, onze nieuwe baan, baas, onze fluitketel, geest, onze hond. We spreken alle talen.

Sarah Pichlkostner (1988) leeft en werkt in Wenen (O). Zij studeerde daar aan de Academie voor Schone Kunsten en werd in 2010 onderscheiden met de Fügerpreis. Tussen 2014 en 2016 volgde zij een residentie aan De Ateliers in Amsterdam. Zij onderzoekt in haar werk op conceptuele manier de relatie die mensen aangaan met onder andere objecten.

Kunst, maan en liefde
Op de Distillatiedag zullen kunstenaar Sarah Pichlkostner, techniek filosoof Marjolein Lanzing, een maan- en een liefdesdeskundige zich buigen over de filosofische, ethische en esthetische implicaties van de perfecte mens.

11 februari 11.00 - 15.00 uur. Plaats: De Ketelkantine, Buitenhavenweg 34, Schiedam. Maximaal 50 personen. Kosten inclusief biologische lunch: € 17,50. Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Ketelfactory, Hoofdstraat 44, Schiedam. Geopend vr t/m zo: 13.00 - 17.00 uur en op afspraak.

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met teksten van Lucette ter Borg en Sarah Pichlkostner: € 5,-
Buitenaardse opening in De Ketelfactory

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws