vrijdag, 28 augustus 2015 22:04

Bungeeroeien tijdens Brandersfeesten

De Zeekadetten van Zeekadetkorps Schiedam organiseren tijdens de Brandersfeesten, in samenwerking met de Schiedamse Scoutinggroepen, het bungeeroeien. Een spectaculair onderdeel van de Brandersfeesten. Ook jouw team kan meedoen!

Wat is bungeeroeien?
Bungeeroeien is 'touwtrekken op het water'. Twee lelievletten liggen met de achterkanten naar elkaar toe. Ze zijn met een bungeekoord aan elkaar vast gemaakt. Op het startsein roeien de twee teams van elkaar af. Op dat moment zal een combinatie van kracht, maar vooral techniek de doorslag geven. Wie het midden van het koord voorbij de lijn trekt wint de wedstrijd.

Wat heb je nodig?
Alleen een team! En een team bestaat uit 6 roeiers (m/v). De zeekadetten voorzien uw team van een stuurman of u neemt zelf een zevende persoon mee. De Zeekadetten en de Schiedamse Scoutinggroepen zorgen voor de boten, roeispanen en een beker voor de winnaar.

Wanneer?
De wedstrijden worden gehouden op de zondag van de Brandersfeesten, 27 september 2015, vanaf 13:00 uur. Bij bungeeroeien strijden steeds twee teams tegen elkaar. De winnaar gaat door naar de volgende ronde. Het bungeeroeien is bij het Doelenplein, naast molen de Kameel.

http://www.scoutingschiedam.nl/bungeeroeien/

Bungeeroeien tijdens Brandersfeesten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws